Babi Ketjap

Babi ketjap met sperziebonen en geroosterde cashewnoten

IngrediĆ«nten 2 personen

500 gram sperziebonen 

150 gram varkenshaas in niet te kleine blokjes gesneden

2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
1 grote ui, gepeld en gesnipperd
2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
3 eetlepels ketjap manis
1 afgestreken theelepel gemberpoeder
2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
1 flinke eetlepel fijn gehakte gember op siroop (beetje siroop mag erbij)
1 eetlepel witte natuurazijn
zout en peper
30 gram ongezouten cashewnoten

Bereidingswijze:

Bereidingswijze

Maak de sperziebonen schoon, halveer ze en kook ze beetgaar in water en zout. Giet de sperziebonen af in een zeef en spoel ze af met koud water. Laat goed uitlekken.

Verhit de olie in een grote Koekenpan.
Bak het vlees (in gedeelten) aan alle kanten bruin.
Kruid het vlees met peper en zout.
Bak de uien en de knoflook even mee met het vlees.
Voeg de azijn, gember, ketjap een scheutje water toe. Laat het vlees in plm. 5 -10 minuten gaar worden. (afhankelijk van de grootte van de blokjes)

Meng de sperziebonen door de babi ketjap.

Rooster ondertussen de cashewnoten in een droge koekenpan.

Dien de babi ketjap met sperziebonen op met de cashewnoten en zilvervlies rijst.



Verrukkelijke babi ketjap met sperziebonen en geroosterde cashewnoten 

No Comments


Please login to leave a comment.