Carnavals soep

Vasteloavend soep 8 personen (deze mag onbeperkt gegeten)

Ingrediënten: 11/2 liter tomatensap en ½ liter water, 2 dikke uien,3 paprika’s roet, geel en gruun (de kluur van vasteloavend)
blik tomatenblokjes, 
3 stengels prei,

500 gram sperziebonen

4 bouillon tabletten, 1 eetlepel sambal

Bereiding:
Verhit olie, snijdt groente in grove stukken, bak alle groente aan,
Voeg tomatensap, water, bouillon blokjes toe en laat 45 minuten pruttelen na het aan de kook gebracht te hebben. Voeg de laatste 10 minuten de bonen en sambal toe. Maak de soep minimaal 1 dag van te voren, dan kunnen alle ingrediënten lekker intrekken.
Vind je de soep te dik voeg wat water en kruiden toe. 

Wil je hier een maaltijd soep van maken, bak dan eerst 300 gram rundergehakt aan, volg dan het recept en voeg de laatste 15 minuten 600 gram aardappel in stukjes gesneden toe.

No Comments


Please login to leave a comment.