Cous cous van venkel koolhydraat arm

Cous cous van Venkel Koolhydraat arm

Ingredienten:

3 grote venkel knollen

½ rode paprika

½ groene paprika

½ rode paprika

1 ui

1 courgette

1 kippen bouillon tablet

½ liter kokend water

1 eetlepel olie

peper, zout, kerrie poeder, paprika poeder, sambal, kikkoman en evt callowfit rode saus

Bereiding:

Snijdt de minder mooie stukjes van de venkel.

Schaaf de venkel in kleine blokjes of doe deze in keukenmachine, maal zo klein als rijst.

Kook ½ liter water in waterkoker en voeg water bouillon tablet en geschaafde venkel samen in een kom, laat dit staan gedurende bereiding van de maaltijd.

 Snijdt ui, paprika en courgette in blokjes.

Verwarm de olie, bak eerst de ui glazig, voeg dan de paprika toe en na 5 minuten de courgette, peper, zout, kikkoman, evt. sambal, kerrie en paprika poeder en evt. has el hanout (marokaanse kruiden)

Neem dan een deel van het vocht van de venkel bouillon en voeg dit bij de groente, laat het verdampen.

Schudt de rest van de venkel bouillon af en voeg dit bij de groente. Naar smaak nog callowfit tasty toscane of callowfit sweet chil saus.

 

De cous cous kan ook koud gegeten.

Eet smakelijk!

No Comments


Please login to leave a comment.