Vragen? Bel ons: 06 43759142

Ei muffins

Ei muffins

Ingrediƫnten (per 6 muffins):

  • 3 eieren
  • 3 eetlepels (magere) yoghurt
  • halve courgette
  • 50 gram feta (light)
  • peper en zout naar smaak

Hoe te bereiden:

  1. Klop de eieren los in een schaal, doe daar de yoghurt bij en zout en peper naar smaak.
  2. Rasp de halve courgette, het hoeft niet heel fijn, ik heb het lekker grof geraspt.
  3. Snijd de feta in kleine blokjes, als je al blokjes hebt dan snijd ze nog even doormidden.
  4. Mix de courgette en de feta met het eimengsel.
  5. Gebruik een juslepel om het eimengsel in de muffinvormpjes te gieten.
  6. 20 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden) en klaar zijn je muffins.
  7. Aan te raden is om ze even een paar minuten te laten afkoelen. Ze zakken ook nog wat in.
  8. Eet smakelijk.

Zoals je ziet, een enorm makkelijk recept en het fijne aan deze muffins is: je kunt ze gewoon in de koelkast een dag of twee bewaren. Dus geen excuses dat het teveel werk is, want je kunt ze maken op een vrij moment en later eten.

Variatietip:

Wat ook erg lekker is in plaats van courgette en feta, dat zijn bacon reepjes en beetje geraspte kaas. Dat is een favoriet van mijn man.

No Comments


Please login to leave a comment.