Gezonde appelcake

Gezonde Appel cake (zonder boter en suiker)

 

Benodigdheden:

250 gram bloem

5 eieren

250 gram magere kwark

2 (hele) rijpe bananen (liefst al donker van kleur, deze zijn zoeter)

Beetje bakpoeder +/- 10 gram

2 appels in schijfjes gesneden en met citroen of limoen besprenkelen (voor bruin worden te voorkomen.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Doe de bloem in een kom, voeg de eieren,het bakpoeder, de kwark en de rijpe bananen in stukjes eraan toe, meng alles goed met een mixer.

Neem een bakvorm, vet deze met olie en kwastje goed in, doe het beslag hierin en verdeel de appelschijfjes in het beslag.

Bak het geheel 45/50 minuten op 150 graden, en op kleur af, test met een mes of saté prikker of de cake gaar is. (geen deeg meer plakt)

 

 

 

No Comments


Please login to leave a comment.