Kerstmenu Pittige garnalen soep

Ingredienten

  • Garnalen - 200 gram (wij gebruiken voorgekookte garnalen)
  • Prei - 3 stelen
  • Knoflook - 1 teen
  • Spaanse peper - 1
  • Water - 1 liter
  • Kokosmelk - 400 ml
  • Rode currypasta - 2 eetlepels
  • Peterselie - 6 takjes
  • Parmezaanse kaas - 10 gram
  • Zout - snufje
  • 1 lepel zonnebloemolie

Zo maak je het

  1. Vul de waterkoker met een liter water en zet aan
  2. Snij de prei in ringen en de knoflook fijn, snij de Spaanse peper doormidden, verwijder de pitjes en snij fijn, bak dit in de verwarmde olie en snufje zout aan in een soeppan voor ongeveer 5 minuten
  3. Snij ondertussen de peterselie klein en rasp de Parmezaanse kaas
  4. Voeg de currypasta toe in de pan en roer goed
  5. Voeg vervolgens een liter heet water, de garnalen en ¾ van de gesneden peterselie toe
  6. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken
  7. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer
  8. Zet de pan terug op het vuur, roer de kokosmelk er doorheen en verwarm nog even
  9. Serveer de soep met verse peterselie en Parmezaanse kaas

No Comments


Please login to leave a comment.