Pompoen soep

Pompoen soep

Ingrediƫnten

  • 4 bosuien
  • 1 fles pompoen (deze hoeft niet geschild) pompoen
  • 1eetlepel kerrie
  • 1 eetlepel olie
  • 3(groente)bouillontablet evt. met minder zout
  • Evt. 3 cm gember

 

Bereiding

Was de bosui en snijd hem in ringen.

  • Was het stuk pompoen en verwijder de pitten. Snijd het stuk pompoen in stukken.
  • Bewaar een deel van groene uienringen en fruit het andere deel met de kerrie, evt gember en wat peper zacht in de olie.
  • Voeg de stukken pompoen, +/- 11/2  liiter water met bouillontablet toe en kook dit in 25 minuten gaar.
  • Pureer de massa met een staafmixer. Indien nodig voeg water maar ook bouillon blokje toe.
  • Breng de soep weer tegen de kook aan en strooi de groene uienringetjes er over.

No Comments


Please login to leave a comment.