Thaise vis garnalen curry


Thaise Vis-Garnalencurry (pittig en SLANK)

 

IngrediĆ«nten 4 personen

400 gr Kabeljauw of Wijtingfilet

 300 gr rauwe grote garnalen 

4 sjalotten (fijn) 2 teentjes knoflook (geperst) 

2 rode paprika 4 lente uitjes 

300 gr sugarsnaps

1 chilipeper 

 2 el olie 

100 ml kokosmelk light

400 ml groentebouillon (warm) 

Zeezout 

4 tl kerriepoeder 

2 tl gemberpoeder 

3 tl schil van een limoen (fijn) 

4 el limoensap

2 el sojasaus

Bereidingswijze

Pel de sjalotjes en de knoflook, hak fijn en pers de knoflook.

 Lente ui in ringen snijden, paprika in plakjes snijden. 

Groen pepertje in de lengte halveren, beide delen fijn hakken  

Was de vis, dep droog met keukenpapier en in flinke brokken snijden. 

Grote garnalen evt. pellen, of gepeld kopen, darm verwijderen, afspoelen en drogen. 

Olie heet laten worden en de wok. Sjalotten, knoflook en paprikareepjes erin, zout erbij en 2 minuten roerbakken.

Sugarsnaps erbij en nog 2 minuten op hoog vuur mee wokken. 

Groente eruit nemen. Kokosmelk en groentebouillon erin en flink laten koken.

 Breng op smaak met chilipeper, gemberpoeder,  en de limoenschil. Laat dan 7-8 minuten doorpruttelen.

 Vuur laag, de vis erbij en 2 minuten laten meepruttelen. 

Rauwe garnalen toevoegen en nog 3 minuten laten pruttelen. 

Limoensap, sojasaus en nog wat zout over de groente, alles bij elkaar voegen, warm laten worden en verdelen over voorverwarmde borden.

 Afgarneren met de lente ui en de verse koriander. Eet er gekookte  rijst bij.

Serveertip

Lekker met zilvervlies rijst en komkommersalade.


No Comments


Please login to leave a comment.