Vragen? Bel ons: 06 43759142

10 gouden tips voor afslanken

10 gouden tips voor afslanken en gezond zijn.

1. Doe alleen gezonde boodschappen

Het weerstaan van verleidingen gaat het makkelijkst, als er zo weinig mogelijk verleidingen zijn. Als je alleen gezond eten in huis haalt, dan heb je geen andere keuze dan gezond te eten. Zo hoef je je thuis nauwelijks in te houden.

De kans dat je met gezond eten teveel calorieën binnen krijgt, is namelijk een stuk kleiner. Gezond eten is nou eenmaal minder verslavend.

2. Focus op wat je wel mag

Als je wilt afvallen, dan zal je altijd bepaalde voedingsmiddelen moeten vermijden.

Toch moet je hier niet teveel mee bezig zijn, want zo zal je altijd blijven denken aan het niet mogen eten van deze voedingsproducten die je misschien zo lekker vindt.

Als je voortdurend denkt aan zoet (koekjes/snoepjes/taart enz) en vettig eten (chips/nootjes/(franse)kaas/worst/salades op toastjes (waardoor je uiteindelijk te zwaar bent geworden), is het erg lastig om dit eten te laten staan.

Probeer je juist voor te stellen hoe jij met gezond eten iets heel lekkers kan maken en ga hiermee aan de slag.

3. Ga houden van gezond eten

Als je een beetje creatief bent, kan je met gezond eten veel lekkere maaltijden maken. Zo zijn er genoeg afvalrecepten te krijgen bij Forster Vitaliteits centrum log in met je inlog  wachtwoord (heb je dit niet meer neem contact op)

Je zal zien dat er een wereld voor je open gaat. Een wereld die je voorheen niet kende, want de meeste reclames die over voeding gaan, vertellen je niets over het maken van lekkere en gezonde maaltijden. Met gezond eten valt nou eenmaal minder geld te verdienen.

Als je eenmaal het ritme te pakken hebt en bijna elke dag lekker en gezond eet, dan wil je na een tijdje niet eens meer eten zoals je vroeger deed. Je merkt namelijk dat je van gezond eten meer energie krijgt en het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn om een lekkere gezonde maaltijd te maken. Zo wordt afvallen toch fantastisch?

4. Stel realistische doelen op

Begin met afvallen als je precies weet wat je ermee wilt bereiken. Vaak beginnen mensen met een afslankprogramma en hebben daarbij een oppervlakkig doel. Ze willen gewicht verliezen voor een bruiloft, een strandvakantie, of andere speciale gebeurtenis. Dit is op zich niet verkeerd, maar daarmee is het lastig om gericht aan de slag gaan.

Focus je niet teveel op de datum, waarop je daadwerkelijk dat slanke lijf wilt hebben. Ga voor jezelf na hoe je je doel wilt bereiken en schrijf dit op, want een doelstelling zonder plan is geen doelstelling, maar een wens!

5. Creëer gezonde gewoontes

Het ombuigen van je dagelijkse routines kost even wat moeite en gewenning, maar deze worden na 2 tot 4 weken gewoontes. Gewoontes zijn het makkelijkst om vol te houden, dus wanneer deze gezond zijn, zal het afvallen je steeds minder moeite kosten en daardoor veel leuker en plezieriger worden.

Bedenk welke dagelijkse routines je gaat veranderen of toevoegen die ervoor zorgen dat je gezonder gaat leven en dus gaat afvallen. Dat kan zijn dat je met jezelf afspreekt op welke momenten je gaat sporten, je een paar glazen water drinkt, je gezond gaat koken en meer.

Maak nu gebruik van de reeds afgelopen weken thuis sport adviezen deze staan ook bij leden login (wachtwoord) onder nieuws, instaleer een stappen teller (10.000 stappen per dag) en evt. een sport app (dit kan er een zijn van 7 minuten per dag alles beter dan niets)

6. Beloon jezelf

Jezelf belonen nadat je weer 2 kilo bent afgevallen is de manier om het leuk te houden voor jezelf. Zorg ervoor dat je jezelf niet gaat belonen met ongezond eten, want ongezond eten zal je niet als beloning moeten zien.

Trakteer jezelf op iets anders zoals een warm bad, koop een boek, tijdschrift of nieuwe make-up of kleren, maak foto’s van jezelf of vertel je vrienden dat je weer bent afgevallen. Ze zullen trots zijn op je en ook dat zal aanvoelen als een leuke beloning.

Charlotte

Op dit moment gaat het kopen van kleren lastiger, blijf svp de kleine zelfstandige steunen. Zij maken speciaal voor jou open. Uiteraard rekening houdend met de corona voorschriften.

Kijk hiervoor op face book of bel voor een afspraak:

Dames kleding zaak Leuk Veldhofstraat 41 Eygelshoven 045 8884434

Dames kleding zaak Diana’s Vroenstraat 29 Kerkrade  06 41703066

Dames mode Charlotte Honingmannstraat 40 Heerlen 06 24996140

 

7. Visualiseer je eindresultaat

Stel je elke dag voor hoe het zou zijn om zo slank te zijn als jij zou willen. Zie jij jezelf al flaneren met dat leuke jurkje? Hoe zal jij je voelen? Geweldig toch!

Hou dit gevoel vast en bedenk hoe jij vandaag dichterbij je doel kan komen. Je zal moeiteloos iets kunnen bedenken en hieraan vast kunnen houden. Leuk toch?

8. Stap uit je comfort zone

Je zult een geweldig en voldaan gevoel krijgen, als je bepaalde tips om af te vallen in dit artikel gaat uitproberen. Deze tips zullen je niet alleen helpen om af te vallen, maar je Zult trots zijn op jezelf, omdat je een nieuwe weg bent ingeslagen en nieuwe dingen hebt ontdekt.

9. Drink water 3x je lichaamsgewicht:100.

ben jij 80 kilo dan betekent dit 3x80=240:100=2.4 liter per 24 uur water

Dit is geen fabeltje water verwijdert afvalstoffen veel sneller, je hebt minder last van vocht vasthouden en een minder opgeblazen buik!

Dat betekent dus geen moeilijke dieetschema’s, geen dure dieetproducten en geen tijdelijke oplossingen meer. Onderneem nu actie en geniet van wat de natuur te bieden heeft, geen kant en klare producten, alle kleuren groente en fruit en vooral gezonde koolhydraten! 

 

10 Blijf gezond Veel succes.. Liefs Leon en Marlies.

Vul evt onderstaande lijst in en stuur hem naar mij terug. Samen maken we een plan om deze zomer slanker te zijn.

 

 

Mijn doel!

Gewicht:

Wanneer:

 

 

Waarom?

 

 

 

 

Is dit haalbaar voor jou?

Op dit punt moet je zelf in de spiegel kijken. Ga ik ervoor?

 

Wat heb je er voor over?

 

 

Welk alternatief heb je anders? ipv

Ipv chocladehagel of pindakaas jam of stroop

Ipv kaas kip rookvlees magere smeerkaas

Vaker soep of groente omelet bij lunch, dit om minder brood en beleg te eten

Andere keuze van restaurant.

Op bezoek bijv geen hapjes of geen drank

Extra bewegen

 

 

 

Wanneer (ga)drink je water?

Na iedere plas een glas

4 tot 6 halve liter flesjes

Bij elke kop koffie of thee 1 glas water

Welke momenten ga ik sporten

Moment 1

Moment 2

 

 

Moment 3