Aardpeer soep met Hollandse garnaaltjes of geroosterde noten
Eventueel als voorgerechtje voor kerst.
Aardpeersoepje met hollandse garnaaltjes
In aardperen zitten goede voedingsstoffen. Zo is hij rijk aan fosfor, ijzer en vitamine B1. Voor een groente bevat de aardpeer wel veel calorieën, namelijk 82 per 100 gram, dit komt door de koolhydraten. Gelukkig is de aardpeer wel heel voedzaam en verder erg gezond.
Ingrediënten
500 g | aardperen | |
2 el | olijfolie | |
2 tenen | knoflook | |
1 takje | rozemarijn | |
150 ml | halfvolle melk | |
150 g | Hollandse garnalen | |
1 el | bieslook | |
1 snufje | zout | |
1 snufje | peper | |
600 ml | water | |
1 | groente of kip bouillon tablet evt peper en zout | |
nodig | staafmixer en dunschiller |
1.Schil de aardperen met een dunschiller en snijd ze in gelijke stukken van 2 cm. Verhit in een soeppan de olijfolie. Bak de aardperen met de knoflook en de rozemarijn 5 min.
2.Voeg het water en bouillonblok toe en breng aan de kook. Laat de soep op laag vuur 20 min. koken, of tot de aardperen gaar zijn.
3.Verwijder de rozemarijn en pureer de rest met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg de melk toe en breng de soep op smaak met zout en peper.
4.Verdeel de soep over borden en garneer met de garnalen en de bieslook.