Vragen? Bel ons: 06 43759142

Afslank schema week 2

Beste leden, hier onder vinden jullie de 9 uit gewerkte recepten voor de warme maaltijd. Behorend bij week 2 afslank schema  Het afslank slank schema voor week 2 stuur ik via de vitaliteits app. Wil jij het per mail ontvangen omdat je het wenst uit te printen, geef in een persoonlijk bericht je email adres door aan mij. Veel succes.

Recept1 STOOFPOT VAN GROENTE EN RUNDVLEES

Stoofpot van groente en rundvlees

 Je kunt dit gerecht ook maken (evt. dubbel) en in vriezen. Vaak wordt zo’n stoofpot na het opwarmen nog lekkerder. Ik vind het handig iets in voorraad te hebben als ik gasten krijg. Resultaat: lekkere zachte stukjes rundvlees in een verrukkelijke saus met groenten en kruiden. Verrukkelijke geur en smaak!

 INGREDIENTEN voor 4 personen

400 gr rundvlees -3 uien - 2 teentjes knoflook -4 winterpenen (samen ongeveer 500 gram) - 4 grote tomaten - 1 fles pompoen – 600 gram aardappels - 2 eetlepels zonnebloemolie - 1 eetlepel tomatenpuree – 1 runder bouillon tablet en ½ liter water - zout, peper - ½ eetlepel oregano- 1 theelepel ras el hanud kruiden - 2 laurierblaadjes en  eventueel toevoegen klein flesje donker bier of 1 glas rode wijn. Dit extra heeft wel ietsjes meer calorieën, maar o zo lekker.

 Bereidingswijze

Rundvlees in grove stukken snijden. Uien en knoflook pellen en snipperen. Aardappels schillen en in blokjes snijden. Flespompoen door midden snijden zaden eruit halen (deze kun je laten drogen en naderhand gebruiken, wel even roosteren dan) en in blokjes snijden, de schil mag erom blijven. Wortelen schillen en in blokjes snijden. Tomaten ontvellen. Pitjes verwijderen. Tomaten in blokjes snijden. Olie verhitten. Vlees op hoog vuur rondom bruin bakken. Vlees kruiden met zout en peper, paprika poeder en ras el hanud kruiden. Ui en knoflook toevoegen. Meebakken tot de ui begint te kleuren. Tomatenpuree toevoegen en even mee bakken om het zuur wat weg te nemen. Wortelblokjes, oregano, laurierblaadjes en tomaten toevoegen. Runderbouillon tablet en water erbij en alles aan de kook brengen. ** Op een lage warmtebron vlees zachtjes laten pruttelen tot het vlees gaar is (plm. 1 1/2 tot 2 uur). De laatste 20 minuten de aardappel blokjes en de pompoen mee verwarmen. Nu mag je het bier  of de wijn toevoegen. Is de stoof pot nog te vochtig op het laatst bind dan met klein beetje maïzena.

  

Recept 2 SUPER FOOD SALADE

INGREDIENTEN

 

4 personen

 zoete aardappels 750 gram

  • 4 rode bieten gekookt (gevacumeerd)
  • 2 el olijfolie
  • 1 el honing
  • 125 g quinoa ongekookt
  • 1  eetrijpe avocado
  • 1 granaatappel
  • 200 g witte kaas blokjes apetina (blauw klein emmertje in koelvak gerenommeerde supermarkt)
  • 200 g babyspinazie

 

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm je oven voor op 225 °C. Was de zoete aardappels.

Snij de zoete aardappel in gelijke stukken en meng met de olijfolie, honing en een snufje zout. Verdeel de zoete aardappel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ongeveer 30 minuten. Bereid de quinoa volgens de verpakking maar voeg hier een bouilon blokje bij voor meer smaak en giet af. Snij de avocado in stukjes, de rode bieten in blokjes en haal de pitjes uit de granaatappel (rol hem van te voren en knijp erin zodat de pitjes al in de schil los komen)

Meng alles met elkaar ook de rauwe baby spinazie, voeg de apetina kaasblokjes toe en serveer lauwwarm.

 

 

Recept 3 Tortilla wrap Lunch recept

1 persoon

Ingrediënten:

150 gram beetgaar gekookte aardappels

1 theelepel olie

1 ui

groente naar keuze zoals champignons, courgette, paprika

Verhit 1 theelepel olie, bak hier de ui en de rest van de klein gesneden groente in aan.

Snijdt de gegaarde aardappels in schijven en voeg bij de groente, voeg peper en zout toe.

Klop 1 ei los met magere melk met peper en zout en verdeel dit over het aardappel mengsel.

Laat met deksel garen +/- 10 minuten

 

Recept 4 GEVULDE PAPRIKA'S

Ingrediënten 2 personen:

4 rode dikke paprika's (hierin zit de meeste viatmine c) wist je dat dit de rijpe paprika's zijn?

2 dikke uien

200 gram runder of nog magerder tartaar gehakt

100 gram rijst, 1 bouillon tablet,1 klein blikje tomaten puree

peper en zout, kerrie poeder en paprika poeder (of chili poeder indien je van pittig houdt)

Bereiding: Zet pan met water en zout op en kook de rijst volgens bereidingswijze op pak. Verhit oven voor op 160 graden

Snijdt het kapje van de paprika af +/- 1/4 ( haal hier het groen uit) en snijdt van het kapje blokjes

Schil de ui en snijdt in blokjes en het knoflook teentje.

Bak het gehakt rul in 1 eetlepel olie, kruid met zout peper, kerrie en paprika poeder.

Voeg de ui, paprika en uien blokjes toe en dan de knoflook (dit het laatst zodat het niet verbrand)

Voeg klein blikje tomaten puree toe.Bak alles beetgaar.

Schudt de rijst af en meng dit onder gehakt mengsel met bouillon blokje.

Zet de paprika's in een oven schaal en vul met rijst mengsel,dek af met folie zodat paprika's klaar stomen.

Zet in oven voor 30 minuten.

Maak er een griekse salade bij met komkommer, tomaat, enkele olijven en een paar blokjes apetina 10% vet en dael/frambozen dressing.


Recept 5 RODE RIJST MET SNIJBONEN EN GRIEKSE SPIES

 

Rode rijst met snijbonen en Griekse spies 2 personen

Benodigdheden:

100 gram rijst (ongekookt)

3 sjalotten,2 rode uien,2 rode bieten gekookt (gevacumeerd) of 3 dikke tomaten

2 knoflook teentjes,400 gram snijboontjes (mag ook diepvries zijn)

2 magere spiesjes evt. Griekse kruiden (a 100 gram)

6 eetlepels kwark + 1 lepel mosterd, peper en zout en tuin kruiden

1 limoen 1 flinke lepel tomaten puree

Bereiding: kook de rijst gaar met zout, Kook de snijbonen beet gaar

Snijdt uien, sjalotten en knoflook fijn.

Verwarm 1 eetlepel olie in anti aanbak pan, fruit hier de uien en knoflook in aan, voeg de tomaten puree toe.

Snijdt de rode bieten of de tomaten in kleine blokjes Meng deze door het uien mengsel.

Bak de spiesjes gaar

Vermeng de kwark met de mosterd peper en zout en evt. tuinkruiden en pers ½ limoen hierin uit

Schudt de rijst en de snijbonen af en meng de helft van het kwark  mengsel door de snijbonen.

Meng de rijst met het rode biet/tomatenmengsel, uien mengsel.

 

 

Recept 6 KIP MET NOEDELS

 

4 personen

Ingrediënten: 4 kipfilets,

2 eetlepels olie,

2 eetlepels sojasaus,

2 koffie lepels gember, een ui en een teentje look, 3 paprika’s in reepjes, 1 spitskool en 200 gram taugé, 2 kipbouillon tabletten en sweet chili saus.

Bereiding: pel en versnipper de ui en het teentje knoflook snijdt de spitskool in reepjes

Verwarm de olie en voeg de in blokjes gesneden kip toe.

Laat 5 minuten bakken, voeg dan de ui, de knoflook en de spitskool toe laat ongeveer 10 minuten smoren voeg de sojasaus en 2 koffielepels gember

Voeg dan de tauge toe + 1 kip bouillon tablet en 2 lepels sweet chili saus en laat het geheel dan nog 5 minuten stoven.

Dien op met 400 gram gekookte ( voeg bij het koken een kip bouillon tablet toe (160 gram ongekookte) Chinese noedels.HUTSPOT

 

 Recept 7 Wortel stamppot

2 personen

750 gram wortel ui mengsel (hutspot)

1/2 bloemkool

350 gram aardappel

magere melk evt tartaartje/kip of runder saucijsje

 

Bereiding:

Bloemkool en aardappel samen gaar koken met magere melk en stamppot stamper pureren

Wortel mengsel met zout gaar koken en door het bloemkool aardappel puree roeren.

 

Door de bloemkool bij de aardappels te doen en hier puree van de maken spaar je aan de koolhydraten en calorieën en kunt toch van een stamppot genieten.

 

 

 

 

 Recept 8 GEZONDE PASTA SAUS

 

Pasta saus 4 personen

300 gram tartaar gehakt (bijna de helft minder vet dan rundergehakt)

2 eetlepels olie, 2 stengels prei

2 rode paprika’s, 2 rode uien

2 teentjes knoflook

15 champignons

Paprikapoeder

1 bouillon blokje

1 groot blikje tomaten puree

2 blikken tomaten blokjes

6 lepels sweet chili saus

Bereiding: Verhit olie, snijdt groente in grove stukken

Bak vlees, uien en paprika’s flink aan, hierna alle andere groente erbij, smoor 10 minuten.

Voeg 4 mespunten paprika poeder toe en de tomaten puree en dan de gepelde tomaten, bouillonblokjes en sweet chili saus laat 30 minuten smoren. 

Kook pasta volgens bereiding pak en maak er een lekkere salade bij.

100 gram (vrouw)125 gram(man) pasta gekookt per persoon of maak courgette pasta (koolhydraatarm)

 

 

 

 

Recept 9 SPRUITJES STAMPPOT

Stamppot van spruiten en appeltjes 2 personen

 

Ingrediënten:

1 kg gram spruitjes

300 gram aardappels

2 appels

60 gram cashewnoten

Kaneel

Maak spruiten schoon of gebruik diepvries spruiten, schil aardappels kook dit samen gaar met zout, maak hiervan een stamppot met halfvolle melk zout en nootmuskaat.

Schil de appels, maak blokjes hiervan en bestrooi met kaneel.

Meng de noten erdoorheen

Meng deze onder de stamppot en zet nog 15 minuten in voor verwarmde oven afgedekt met folie.