Vragen? Bel ons: 06 43759142

Asperges met pasta en broccoli

Asperge recept met pasta en Broccoli 

Ze zijn er weer, de asperges! Veel mensen eten deze met ham, ei en een aspergesausje. Heerlijk om ze zo te eten maar er zijn ook nog talloze andere manieren om het ´witte goud´ te eten. Maak er bijvoorbeeld een heerlijke soep van. Omdat het romige aspergesausje veel calorieën bevat heb ik een heerlijk asperge recept met pasta en broccoli voor jou. Asperges op een andere manier en toch erg lekker en gezond! Eet smakelijk! 

Ingrediënten voor 4 personen  1000 gram Witte asperges  500 gram Broccoli  1 bosje Bosui  300 gram Volkoren pasta penne  2 teentjes Knoflook  Paar blaadjes verse peterselie  2 eetlepels Olijfolie  150 gram Hamblokjes  4 eetlepels Parmezaanse kaas geraspt  Naar smaak Peper en zout 

 

Bereidingswijze asperge recept   Schil de asperges  en haal het uiteinde eraf, kook de asperges vervolgens in ongeveer 10 minuten gaar. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ook de broccoli gaar in ongeveer 10 minuten. Kook de broccoli eventueel wat korter als je de broccoli iets knapperiger wilt hebben. Kook ook de pasta volgens de bereidingswijze aangegeven op de verpakking met wat tuinkruidenbouillon. Verwarm ondertussen in een koekenpan een klein scheutje olijfolie bak hierin de hamblokjes en uitgeperste knoflook kort aan. Giet de groenten en pasta af en doe bij elkaar in een grote pan. Meng het geheel goed door elkaar. Voeg ook de hamblokjes met de knoflook aan het geheel toe. Voeg vervolgens 2 eetlepels olijfolie toe en voeg naar smaak zout, peper en fijn gehakte peterselie toe. Meng het geheel goed door elkaar. Als het gerecht op smaak is schep dan op ieder bord evenveel op. Snijd vervolgens een paar bosuitjes fijn  en strooi samen met een eetlepel geraspte Parmezaanse kaas per bord over het gerecht heen en klaar is je gerecht.