Vragen? Bel ons: 06 43759142

Aziatische risotto met gegrilde aubergine

Aziatische risotto met geroosterde aubergine.

Ingredienten2 personen:

500 gram champignons

2 uien

2 knoflookteentjes

1 bosui

100 gram risotto rijst

1 aubergine

Soja saus naar smaak

50 gram sojabonen

10 gram sesam zaad

1 groente bouillontablet

2 eetlepels zonnebloemolie

1 lepel suiker

Peper,zout

Aan de slag

Verwarm oven op 200 graden

Snijd champignons in plakken, snipper de ui, pers de knoflook.

Snijd de bosui in ringen.

Breng 500 ml water met bouillon blokje aan de kook.

Verhit 1/2 eetlepel olie in hapjes pan en bak champignons 4-5 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

Verhit ½ eetlepel olie in dezelfde hapjes pan en bak ui en knoflook 1 minuut, voeg de risottorijst toe en bak 1 minuut, voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig en voeg zodra de bouillon opgenomen is weer 1/3 toe en herhaal dit met de overige bouillon. Kook de risotto 20-25 minuten op laag vuur.

Halveer de aubergine in de lengte. Kerf in elke aubergine helft een ruitpatroon, verhit ½ el zonnebloemolie in grote wok of hapjes pan op middelhoog vuur en bak de aubergine 4 minuten per kant. Bak in de laatste minuut de bosui mee.

Meng in klein kommetje 2 eetlepel soyasaus en 1 eetlepel suiker. Voeg dit bij de aubergine en roer de aubergine op het snijvlak en de bosui in deze marinade.

Leg de aubergine op de schil in een ovenschaal en schenk de overgebleven marinade op de aubergine. Rooster dit 10-15 minuten in de oven. Roer de champignons door de risotto. Verdeel de risotto over diepe borden, leg de aubergine op de risotto. Garneer met de sojabonen en verdeel het sesamzaad.