Vragen? Bel ons: 06 43759142

Bloemkool curry vegetarisch

Bloemkool curry (vegetarisch)

Wil je geen vegetarische curry dan kun je evt. 100 gram bacon reepjes met de ui samen bakken.

 

Ingrediënten voor 2 personen (grote portie)

1 rode ui in schijven

1 knoflook teen in blokjes

stukje gember 5 cm in blokjes

venkel knolletje in stukken (hoeft niet als je r niet van houdt)

1 bloemkool in roosjes

1 komkommer snijdt hier 1/ schijven van met schil

2 dikke wortels in blokjes

6 aardappeltjes in blokjes

2 blikjes tomaten blokjes

5 takjes verse tijm (mag hoeft niet)1 eetlepel zout mengen met 1 theelepel gemalen peper + 1 eetlepel kerrie poeder en 1 theelepel chili poeder. Evt. verse peterselie.

½ blikje kokosmelk vries de rest in ijsblokjes in, kun je ze af en toe ergens aan toevoegen. (140 calorieën)

Bereiding: Verhit 2 eetlepels olie in een grote wok pan

Voeg de ui toe en bak 2 minuten, erbij dan de gember de knoflook en de takjes tijm.

Bak alles amen 3 minuten voeg dan de venkel toe, wederom 3 minuten roerbakken.

Voeg de stukjes wortel toe en het zout kruiden mengsel, bak 1 minuut.

Dan de blikjes tomaten blokjes erbij even mee bakken.

Vul 1 blikje waar tomaten blokjes ingezeten hebben met water en voeg deze bij de ingrediënten in de pan voeg dan de bloemkoolroosjes toe en leg er een deksel op en laat 10 minuten sudderen.

Voeg dan de aardappel blokjes toe en laat 5 minuten meekoken. Mocht het niet meer in de pan passen, schudt het over in een soep pan. Als laatste de komkommer 5 minuten. evt flink verse peterselie.

Proef of er genoeg zou inzit en voeg evt. beetje sweet chili saus toe. Houdt je nog curry over eet het  evt. bij de lunch de volgende dag

Wil je het recept verrijken luxer maken leg er dan mozzarella in schijven gesneden op. (denk wel eraan dat 1 mozzarella bol 400 calorieën heeft.