Bulgur in paprika voor op de barbecue of in de oven
Bulgur in paprika
2 personen
Ingrediënten:
60 gram ongekookte bulgur (wassen in vergiet)
1 bouillon tablet
750 ml water
1 eetlepel olie
1 dunne stengel prei in ringen
¼ rode en ¼ groene paprika in kleine blokjes gesneden
2 rode paprika’s
Bereiding:
Kook de bulgur in water en bouillon +/- 7 minuten
Schudt af en laat koud water erover lopen.
Verhit 1 lepel olie in anti aanbak pan en bak prei en ¼ rode paprika en 1/4 groene paprika aan, voeg sweet chili saus of callowfit barbecue of peri peri saus toe.
Meng de bulgur met dit mengsel.
Snijdt de kapjes van de rode paprika’s af. Als je ervan houdt kun je vt enkele kleingesneden munt blaadjes eronder mengen om het een Marokkaanse tintje te geven. evt peper en zout.
Vul deze met het bulgur mengsel en dek af met aluminium folie zet 20/25 minuten in voor verwarmde oven (170 graden) of op de barbecue.
Je kunt hier een zelf gemaakt zaziki sausje bij serveren.