Vragen? Bel ons: 06 43759142

Deze groente helpt om niet ziek te worden!

3 keer eten met veel antioxidanten

Antioxidanten bestrijden vrije radicalen in je lichaam. Vrije radicalen ontstaan onder andere door roken, stress, alcohol drinken, maar ook door veel en intensief sporten. Vrije radicalen kunnen oxidatieve stress veroorzaken dat je DNA zou kunnen beschadigen. Wij geven je 3 keer eten dat hoog is in antioxidanten.

Rode kool zit vol met antioxidanten.

1. RODE KOOL

Rode kool bevat ontzettend veel voedingsstoffen: het eten is niet alleen rijk aan antioxidanten, maar ook aan vitamine A, C en K. Eén soort antioxidanten in rode kool heet anthocyaan.

Anthocyanen zorgen onder meer voor de dieppaarse kleur van de groente. Anthocyanen staan bekend om verschillende gezondheidsvoordelen: zo zouden ze onder andere een positieve invloed kunnen hebben op ontstekingen.

Rode biet zit ook vol antioxidanten.

 

2. RODE BIETJES

Bietjes is eten dat ook veel antioxidanten bevat.  Ze bevatten veel betalaïne: de antioxidant die ervoor zorgt dat bieten hun roodachtige kleur krijgen. Betalaïne wordt in verband gebracht met een positieve invloed op ontstekingen en een sterk skelet.

Rode biet is voor sporters trouwens ook heel erg belangrijk.

Spinazie is eten bomvol antioxidanten.

3. SPINAZIE

Dit eten zit bomvol voedingsstoffen, waaronder ijzer, vitamine A, foliumzuur, vitamine K en mangaan. Het bevat ook het antioxidant luteïne: een stofje dat in verband wordt gebracht met een gunstige invloed op de functie van je ogen.

 

Dit was 3 keer eten waar veel antioxidanten in zit. Natuurlijk is er veel meer eten dat ook antioxidanten bevat. Ben je op zoek naar veel antioxidanten in voedsel, dan zit je altijd goed met groente en fruit.