Vragen? Bel ons: 06 43759142

Fit blijven in en om huis met lockdown

Top 5 fitness oefeningen voor thuis

Foto2

 fitness oefeningen voor thuis.

Beste sporters, blijf bewegen, bij deze hopen wij jullie een aantal alternatieven te bieden. Vandaag het eerste alternatief, fitness oefeningen voor thuis. Bouw de oefeningen op. 

Belangrijk, trek sport schoenen aan, in en om het huis gebeuren de meeste ongelukken en blessures.

Tip, trek sport kleding aan en niet in je pyama broek, hierdoor maakt je mind impulsen aan en weet dat je er serieus mee aan de slag gaat.

Start met 5 minuten warm lopen, zet de leukste muziek op waarvan je enthousiast raakt.

Mochten wij wat voor jou kunnen betekenen Via app zijn wij van 8.00 sóchtends tot 20.00 sávonds bereikbaar. 

06 43759142 Marlies 06 81725880 Leon

Train met deze fitness oefeningen

Werk aan een gezond lichaam vanuit huis. Deze eenvoudige fitness oefeningen voor thuis kan iedereen doen.

Je hebt geen excuus meer om geen gezonde levensstijl nu vol te houden. Je kunt ze op ieder moment van de dag doen.

Door deze oefeningen te doen voel je je gezonder, je wordt sterker, slanker en energieker. En wanneer je ze regelmatig doet, zal je stressniveau ook omlaag gaan zodat je emotionele gezondheid ook nog verbetert.

Aan de slag…

Is je conditie al goed, voer het tempo en de oefeningen op en herhaal de oefeningen in volgorde (vanaf oefening 1 t/m 6)2,3 of 4 maal. Uiteraard kun je ook oefeningen doen die je normaal doet bij de workout, de fit les of bij aerobic. Blijf ook water drinken tussendoor, vooral nu het koud is hebben we de neiging dit te vergeten.

Dumbell shoulder press schouder oefening fitness freshhh

Pak een paar dumbbells of 2 water flesjes en houd ze op schouderhoogte, met beide armen gebogen en de handpalmen naar voren.

Ga rechtop staan met je voeten op schouderbreedte. Houd de dumbbells zo stevig mogelijk vast en stoot ze boven je hoofd, totdat je elle bogen volledig gestrekt zijn. Houd dit even vast en breng het gewicht vervolgens langzaam terug naar de beginpositie.

Herhaal oefening voor te staten 15x en bouw op

60 seconden lopen, wisselend tempo


Squats 

Foto2

Squats zijn zeer goede oefeningen voor het versterken van je spieren rond je benen en billen. Dit zijn relatief grote spieren waarmee je veel calorieën kunt verbranden.

Start met de benen een schouderbreedte uit elkaar. Hou je handen gestrekt vooruit voor balans en hou je rug een klein beetje hol. Zak langzaam door je knieën, laat je niet vallen maar hou je spieren gespannen en geef een beetje weerstand, totdat je dijen horizontaal staan.

Probeer deze positie 1 seconde vast te houden en ga iets sneller omhoog dan dat je naar beneden ging. Herhaal dit 10 keer.

Vind je deze oefening nog te zwaar? Je kunt ook op een stoel gaan zitten met leuningen (bijvoorbeeld een bureaustoel). Sta op uit de stoel en gebruik zo min mogelijk je armen om je via de leuning omhoog te duwen.

Wanneer je deze squats regelmatig herhaald zul je zien dan je spieren rond je benen en billen steeds sterker worden en je meer herhalingen kunt doen. We raden aan om squats altijd in je trainingsprogramma te doen.

60 seconden lopen, wisselend tempo

Sit-Ups

 

Foto2

Sit-ups zijn verreweg de beste oefeningen om je buikspieren te trainen zonder gebruik van apparaten. Ze richten zich specifiek op de spiergroepen rond de buik en versterken je buikspieren.

Sit-ups zijn voor velen niet de leukste oefeningen om te doen, maar ze zijn erg belangrijk voor het versterken van je middel, ze ondersteunen je ruggengraat.

Het is hard werken om een wasbordje te krijgen maar het is zeker de moeite waard.

Start met het neerleggen van een fitnessmatje of iets anders zachts voor je rug. Let er wel op dat je de oefeningen uitvoert op een stevige ondergrond en bijvoorbeeld niet op een matras.

Ga plat op je rug liggen en plaats je benen in een hoek van 90 graden. Plaats je handen bij je oren en beweeg rustig met je hoofd naar je knieën.

Doe dit zonder je bovenlijf met een ruk omhoog te brengen. Wanneer je elle bogen ongeveer je knieën raken, ga je weer rustig omlaag (laat je niet vallen maar geef weerstand).

Voel dat je buikspieren het werk doen en herhaal deze oefening tot je buikspieren gaan branden. Voor het beste resultaat: doe het liefst nog 5 a 10 sit-ups wanneer het begint te branden.

Tip: Klem je voeten bijvoorbeeld onder de bank om de sit-ups makkelijker uit te voeren.

Vind je deze oefening te zwaar? Of krijg je snel last van je nek of rug? Probeer de buikspieroefeningen dan op de volgende manier…

 • Ga plat liggen met je armen gekruist op je borst.
 • Plaats je knieën in een 90 graden bocht.
 • Kom met je hoofd en schouders los van de grond maar blijf met het midden van je rug op de grond.
 • Hou dit 2 seconden vast.
 • Laat je weer rustig naar de grond zakken en ga direct weer omhoog (hou buikspieren gespannen).
 • Herhaal dit 8 a 12 keer. Doe er meer als je dat kunt.

60 seconden lopen, wisselend tempo

Wandelen

Met Wandelen gaat je hartslag omhoog en begin je meteen calorieën te verbranden.

Lekker in de buitenlucht, minder besmetting gevaar en opname van vitamines.

Krijg je bij lopen last van je knieën of heupen? Ga dan fietsen in plaats van lopen, dat is minder zwaar voor je knieën.

Leg Lifts

Foto2

Leg lift is een uitstekende oefening om je benen en buikspieren te trainen.

Om te starten, ga recht op je rug liggen met je armen naast je lichaam. Beweeg vervolgens rustig je benen een klein stukje van de grond.

Hou tijdens de oefening bij voorkeur je benen gestrekt maar als je dat te zwaar vindt mag je ze ook ligt buigen.

Breng vervolgens je benen omhoog zoals te zien op de afbeelding. Wacht 2 seconden en laat je benen weer langzaam zakken tot vlak boven de grond. Wacht ook hier 2 seconden en herhaal dit proces 12 keer.

Na een aantal weken je benen en buik te hebben getraind met deze leg lifts, zul je merken dat je meer kracht krijgt in je buikspieren en bovenbenen. Leg lifts is een goede oefening om dit gebied te versterken.

60 seconden lopen, wisselend tempo

Push ups (opdrukken)

Foto2

Een hoop mensen vinden Push ups niet leuk om te doen. Maar het effect ervan op het bovenlichaam zou reden genoeg moeten zijn om even door te bijten en naar de vloer te zakken.

Wanneer je normale push ups vanuit je tenen op dit moment nog te lastig vindt, kun je starten met push ups vanuit je knieën.

Een andere optie is om ze te doen vanuit een andere hoek (bijvoorbeeld tegen een muur of tafel). Op welke manier je ze ook doet, je armen en bovenlijf zullen gespierder worden en uiteindelijk zul je er steeds meer kunnen doen. Deze oefening werkt goed voor mooi gevormde armen en schouders.

Plaats je handen schouderbreed uit elkaar op de grond met je vingers naar voren gericht. Zorg dat je handen zich recht onder je schouders bevinden.

Hou je lichaam gestrekt en span je buikspieren aan. Laat je rustig zakken tot je met je neus ongeveer 10 cm boven de grond hangt, je ellebogen gaan hierbij opzij. Duw jezelf omhoog door je armen weer te strekken. Doe er zoveel als je kunt maar blijf de beweging altijd beheerst uitvoeren.

60 seconden lopen, wisselend tempo

Wall sit 

Muurzit

Bij de wall sit zit je met gebogen benen tegen de muur. Deze oefening heeft wel wat weg van de squat. De eerste paar seconden voel je er misschien nog weinig van, maar na een tijdje merk je dat je bovenbenen hard aan het werk zijn. Naast je bovenbeenspieren, train je met muurzitten ook de spieren in je buik, rug en billen.

Doe de wall sit

 1. Ga met je rug tegen een muur staan.
 2. Zak rustig door je knieën.
 3. Zet je voeten een stapje naar voren, een heupbreedte uit elkaar.
 4. Je zit zoals je op een stoel zou zitten, maar dan tegen de muur, je knieën ineen hoek van 90 graden.
 5. Houd vol!probeer minimaal 60 seconden

Schrijf bij elke oefening op hoeveel je er de eerste keer kunt doen, zet je doel op 10 meer en hou je voortgang bij. Wij vinden het leuk als jullie bij het begin een app sturen en dan regelmatig jullie voor uitgang.

Tot slot

Dus helaas is ons vitaliteits centrum op dit moment geen optie.

Met deze fitness oefeningen voor thuis hopen we je laten zien dat je ook van huis uit kunt trainen.

We hopen dat deze oefeningen je helpen om een gezondere leefstijl voor jezelf te blijven volhouden. Start vandaag nog.

Blijf gezond en zorg voor elkaar. Liefs Leon en Marlies