Vragen? Bel ons: 06 43759142

Hiit Training nieuw!!!

HIIT training

High Intensity Interval Training

  • Wat is HIIT
  • Wat zijn de voordelen


Wellicht heb je er wel eens van gehoord of misschien ook wel helemaal niet. Maar HIIT trainingen zijn populairder dan ooit. En staat zelfs op de nr. 1 van de lijst Worldwide Survey of Fitness Trends van 2019.

In Nederland is het nog iets minder populair, maar ik weet zeker dat dit snel gaat veranderen. Vele sportscholen en personal trainers bieden al lessen aan via dit principe. En dit is zeker niet voor niets! 

WAT IS HIIT

HIIT is een afkorting voor een specifieke trainingsmethode genaamd High Intensity Interval Training. Ook wel HIIT Workouts genoemd En (slecht) vertaald naar het Nederlands, Hoge Intensiteit Interval Training.

Bij HIIT Workouts zorgen we ervoor, dat we de hartslag in een vooraf bepaalde tijdslimiet in combinatie met een aantal sets en oefeningen flink doen gaan verhogen. Daarbij is het ook van belang dat je elke oefening volledig en maximaal uitvoert. En je na elke oefening of combinatie van oefeningen even weer rust neemt. Zodat de hartslag weer is verlaagd.

Dit zorgt voor extra verbranden (vetverbranding, extra calorien verbranden dus afslanken ) conditie en spier versteviging.

Vanaf woensdag as geven wij wekelijks een HIIT buitentraining van 19.00-20.00 uur. Goed schoeisel, grote handdoek, bidon en vestje zijn nodig. Wil jij deze uitdaging geef je dan snel op!