Vragen? Bel ons: 06 43759142

Hutspot van zoete aardappel en venkel jus

Eigenlijk kun je alle harde knol- en wortelgroenten nemen om stamppot op te leuken. Deze hutspot krijgt een zoete twist door de zoete aardappels en ’n kuiltje venkeljus. Zeker het proberen waard!


kooktijd 30 minuten

ingrediënten 4 personen


  • 3 uien fijngesneden
  • 2 tenen knoflook gepeld en gekneusd
  • 1000 g winterpeen in stukken
  • 500 g zoete aardappels geschild en in stukken
  • 500 g bloemige aardappels geschild en in stukken
  • el olijfolie
  • 200 g bacon reepjes (meest ideaal katen schincken blokjes van duitse lidl linesse) 
  • 2 tl venkelzaad
  • evt 2 el gembersiroop (wel extra calorieën)
  • verse munt

  

instructies

  • verwarm 1 eetlepel olie Schep de ui en knoflook erdoor en fruit 2 min. Verdeel de wortel en alle aardappels over de ui. Schenk zoveel water erbij dat alles net is bedekt. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de aardappel met de wortel afgedekt in ± 20 min. gaar.
  • Verhit intussen 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Voeg de bacon reepjes of de katenschincken blokjes met het venkelzaad toe en laat  rustig de smaak vrijkomen op laag vuur. Nu kan ook het heerlijke venkelaroma goed vrijkomen!
  • Giet de aardappel, wortel, ui en knoflook af en vang al het kookvocht op. Stamp de aardappel en wortel grof. Voeg een scheut kookvocht toe zodat smeuïge puree ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg evt de gembersiroop bij de bacon en bak 1 min. mee. Voeg 100 ml kookvocht toe en verwarm nog zachtjes tot je een mooie jusdikte hebt.
  • Schep de hutspot op 4 borden. Maak een kuiltje en schep de bacon-venkeljus erin. Garneer met wat verse munt.