Vragen? Bel ons: 06 43759142

Lasagne met bacon reepjes en pastinaak

Lasagne met bacon reepjes en pastinaak

Anders verantwoord!

Ingrediënten: 2 personen

100 gram bacon reepjes (zonder vet) Plus, AH, Jumbo Let op er zit meestal meer in verpakking (vries de rest in)

1 pastinaak

1 courgette

1 rode paprika

1 bakje champignons 250 gram

1 rode ui

1 witte ui

2 knoflook teentjes

1 blikje tomaten blokjes of 4 rijpe tomaten

1 eetlepel tomaten puree ( blikje of tube nog handiger)

4 lasagna bladeren

2 eetlepels olijf of zonnebloem olie

1 bouillon tablet

peper en zout

250 ml magere melk

20 gram geraspte kaas

sla

Vijgen of frambozen azijn

mosterd

 

 

 

 

 

Bereiding:

Schil de pastinaak en snijdt deze door de helft en in schijfjes

Was de courgette deel hem door de helft en in schijfjes

Deel de paprika in vieren en haal de zaadjes eruit en snijdt in reepjes

Schil de rode en witte ui en snijdt in blokjes

Snijdt de champignons in plakjes

 

 

Verhit 1 eetlepel olie in een anti aanbak pan, bak de ui aan, doe er dan de bacon reepjes bij en bak de ui glazig.

Voeg de paprika, knoflook, en pastinaak toe, laat dit 5 minuten onder roeren bakken

Dan de courgette en de champignons plakjes en blikje tomaten blokjes, wederom 5 minuten smoren, voeg dan de tomaten puree en bouillon blokje toe en bak dit mee aan. Voeg dan 200 ml water toe en 250 ml magere melk, laat dit inkoken, haal de staafmixer erdoor en pureer ongeveer de helft, hierdoor bindt de saus en krijg je een stevigere lasagne, indien nodig met beetje maïzena of alles binder binden, proef of er nog zout en peper bij moet.

 

Bouw lasagne op laagje saus in ovenschaal, 2 lasagne bladeren, wederom saus, 2 lasagne bladeren en rest van saus erop. Verdeel 20 gram geraspte kaas erover en zet 35 minuten in voorverwarmde oven 200 graden.

 

Was de sla en maak een dressing van 1 eetlepel olijfolie, 3 lepels vijgen of frambozen azijn, evt. 1 lepeltje mosterd.

Eet smakelijk