Lasagne met bacon reepjes en pastinaak
Lasagne met bacon reepjes en pastinaak
Anders verantwoord!
Ingrediënten: 2 personen
100 gram bacon reepjes (zonder vet) Plus, AH, Jumbo Let op er zit meestal meer in verpakking (vries de rest in)
1 pastinaak
1 courgette
1 rode paprika
1 bakje champignons 250 gram
1 rode ui
1 witte ui
2 knoflook teentjes
1 blikje tomaten blokjes of 4 rijpe tomaten
1 eetlepel tomaten puree ( blikje of tube nog handiger)
4 lasagna bladeren
2 eetlepels olijf of zonnebloem olie
1 bouillon tablet
peper en zout
250 ml magere melk
20 gram geraspte kaas
sla
Vijgen of frambozen azijn
mosterd
Bereiding:
Schil de pastinaak en snijdt deze door de helft en in schijfjes
Was de courgette deel hem door de helft en in schijfjes
Deel de paprika in vieren en haal de zaadjes eruit en snijdt in reepjes
Schil de rode en witte ui en snijdt in blokjes
Snijdt de champignons in plakjes
Verhit 1 eetlepel olie in een anti aanbak pan, bak de ui aan, doe er dan de bacon reepjes bij en bak de ui glazig.
Voeg de paprika, knoflook, en pastinaak toe, laat dit 5 minuten onder roeren bakken
Dan de courgette en de champignons plakjes en blikje tomaten blokjes, wederom 5 minuten smoren, voeg dan de tomaten puree en bouillon blokje toe en bak dit mee aan. Voeg dan 200 ml water toe en 250 ml magere melk, laat dit inkoken, haal de staafmixer erdoor en pureer ongeveer de helft, hierdoor bindt de saus en krijg je een stevigere lasagne, indien nodig met beetje maïzena of alles binder binden, proef of er nog zout en peper bij moet.
Bouw lasagne op laagje saus in ovenschaal, 2 lasagne bladeren, wederom saus, 2 lasagne bladeren en rest van saus erop. Verdeel 20 gram geraspte kaas erover en zet 35 minuten in voorverwarmde oven 200 graden.
Was de sla en maak een dressing van 1 eetlepel olijfolie, 3 lepels vijgen of frambozen azijn, evt. 1 lepeltje mosterd.
Eet smakelijk