Vragen? Bel ons: 06 43759142

Makkelijk brood maken zonder te kneden

Makkelijk brood recept zonder te kneden.

 Dit makkelijk broodrecept is dus eigenlijk een cheat recept. Je hoeft het namelijk niet eindeloos te kneden. We maken het je dus al weer wat makkelijker. Dit brood bak je af in een gietijzeren pan in de oven. Ik gebruik meestal een Le Creuset pan hiervoor. Doordat je het in de pan bakt krijg je een stoomeffect. Dit zorgt ervoor dat het brood lekker luchtig wordt en de korst krokant.1 brood Ingrediënten

500 gr speltbloem

10 gr zout

1,5 tl gist

375 ml lauw water

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht)

 

Doe de speltbloem, zout, gist en water in een kom en meng dit snel door elkaar met een pollepel totdat er een bal vormt. Zorg ervoor dat de gist en zout elkaar van tevoren niet raken.

 

Doe het deeg in een ingevette kom. Dek de kom af en laat het deeg 8 – 18 uur rijzen op kamertemperatuur.

 

Kneed het deeg 10 keer door en vorm opnieuw een bal. Is het deeg te nat? Voeg een lepel extra bloem toe. Laat het deeg nogmaals 2 uur rijzen op een vel bakpapier.

 

Verwarm een gietijzeren pan in de oven. Zet het deeg met het bakpapier in de pan in de oven. Doe het deksel op de pan en verlaag de temperatuur naar 175 graden Celsius (hetelucht). Laat het deeg 30 minuten in de oven staan. Haal vervolgens het deksel eraf en bak nogmaals 15-20 minuten.????