Vragen? Bel ons: 06 43759142

Mango kwarktaart

Mangokwarktaart 

 

Gezonde mango kwarktaart

 

Ingrediënten mangokwarktaart

8 personen

  • 2 rijpe mango’s
  • 100 gram havermout
  • 40 gram walnoten
  • 5 medjoul dadels (ontpit)
  • 4 eetlepels kokosolie
  • 8 gelatineblaadjes (of 3 a 4 eetlepels agar agar)
  • 750 gram magere kwark
  • Snuf vanillepoeder
  • 5 eetlepels honing
  • Rode bessen ter garnering
  • Taartspringvorm
  • Keukenmachine

Zo maak je het

  1. Week de dadels 5 minuten in heet water en smelt de kokosolie in een pannetje.
  2. Giet de dadels af en voeg samen met de havermout, walnoten en kokosolie toe aan de keukenmachine en mix tot een ‘deeg’.
  3. Bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier en verdeel het mengsel over de bodem. Plakt het een beetje? Maak dan een lepel nat en druk en veeg het deeg uit.
  4. Zet in de koelkast.
  5. Week de gelatineblaadjes in koud water.
  6. Schil de mango’s en snijd in blokjes. Maal de blokjes tot puree in de keukenmachine of gebruik een staafmixer.
  7. Doe de mangopuree in een en pannetje warm op. Voeg dan de uitgeknepen gelatineblaadjes toe en roer mee tot dat deze helemaal zijn opgelost. Laat het mengsel even een paar minuten afkoelen.
  8. Doe ondertussen de kwark in een kom met de honing en een snuf vanillepoeder.
  9. Roer dan de mangopuree erdoor en giet het mengsel in de bakvorm over de walnotenbodem.
  10. Zet in de koelkast om op te stijven voor minimaal 2 uur. Het ligt een beetje aan je koelkast hoelang dit duurt. Speel je liever op safe? Maak hem dan in de ochtend of de avond van te voren.
  11. Top de taart af met rode besjes.