Vragen? Bel ons: 06 43759142

Nieuwe training Workout tabata

Wat is een tabata workout?

Een tabata workout bestaat uit verschillende oefeningen en er bestaan verschillende workouts. Je kunt een complete tabata workout in 4 minuten uitvoeren en je kunt oefeningen van verschillende workouts ook met elkaar combineren. Dit kan uiteindelijk betekenen dat je in plaats van 4 minuten, tot wel 40 minuten aan het trainen bent.

Veel van de tabata workouts zijn toegespitst op het trainen met lichaamsgewicht. Denk hierbij aan oefeningen als squats, lunges en push-ups. Ook bestaan tabata workouts met bijvoorbeeld kettlebells of dumbbells. Afhankelijk van het type oefening kan je zelf bepalen wat de intensiviteit van je training gaat zijn.

Waarom tabata training?

Naast dat een tabata workout enorm effectief is voor het verbranden van calorie├źn, het opbouwen van conditie en spiermassa is het ook nog eens de ideale workout voor de sporter met weinig tijd. 

De Japanse wetenschapper Izumi concludeerde naar aanleiding van zijn onderzoek ook dat deze training een groter effect hebben op de zuurstofopname en vetverbranding dan bijvoorbeeld een uur lang duurtraining. Vet verbranden en droog worden is noodzakelijk voor het beter zichtbaar maken van je spieren. Je kunt nog zo hard je buikspieren trainen, maar wanneer deze onder een laagje vet verstopt zitten, lijkt het allemaal voor niks.

Voor mensen die van uitdaging houden! wij starten deze training op woensdag 23 september, indien je twijfelt doen juist bij deze eerste lessen, want iedereen start dan vers. Deze les vindt om de week plaats en begint om 19.00 uur. Meestal wordt deze buiten gegeven lekker verse lucht. Dus neem jasje mee.