Oosterse garnalen spies met roseval knoflook aardappeltjes, boter sla met frambozen en besjes.
Natuurlijk kun je garnalen ook gewoon bakken, maar lekker marineren en dan op een stokje is toch net iets feestelijker!
Ingrediënten voor 2 personen
28 garnalen (gepeld)
2 lepels ketjap
1 lepel olie
2 lepels sweet chili saus
peper en zout
Stap 3 Bereiding:
Maak een marinade van olie, ketjap, peper en zout en laat garnalen minimaal 30 minuten hier in marineren
Rijg 7 garnalen op een saté prikker (dit x 4)
Bak de garnalen zonder olie in een anti aanbak pan
Haal de spiessen eruit en voeg 2 lepels sweet chili saus toe meng dit goed door elkaar verdeel deze marinade over de spiessen als je ze opdient.
Roseval aardappeltjes
Ingrediënten voor 2 personen
300 gram rosval aardappeltjes
3 knoflookteentjes
2 rode uien
Stap 1 Bereiding:
Zet oven op 180 graden
Was de aardappeltjes en kook ze 5 minuten in water met zout
Giet ze af
Neem een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de aardappeltjes op met de knoflook tenen en grote stukken ui.
Eventueel. italiaanse kruiden (sempre sempre)en 1 eetl;epel olie zet 25 minuten in oven.
Zomerse botersla met frambozen
Stap 2 Ingrediënten 2 personen:
1 krop botersla schoon maken en goed drogen.
1/2 bakje frambozen
evt rode besjes
6 zongedroogde tomaten
radijsjes (plakjes)
dadel of vijgen azijn (sempre sempre) mengen met witte balsamico azijn.
Peper en zout
Bereiding:
Verdeel de sla over 2 borden.
Hierover de geschaafde radijs, de framboos de zon gedroogde tomaten en de besjes.
Maak een dressing van 1 eetlepel olijfolie, 2 eetlepels dadel/vijgen azijn en 2 lepels witte balsamico azijn en peper en zout.
Verdeel deze kort voor het opdienen over de sla.