Vragen? Bel ons: 06 43759142

Recepten passend bij afslank schema week 7

Recepten passend bij afslank schema  week 7

Bloemkool goulash.

 Ingrediënten: 2 personen 

1 kleine bloemkool,1ui,1 rode+1 groene paprika, 250 gram kleine champignons, 1 bouillon  blok, 1 klein blikje tomaten puree. 1 eetlepel olie.

 Bereiding: maak van de bloemkool kleine roosjes en kook deze beetgaar in zout water. Laat deze uitdruipen in vergiet. 

Verhit 1 eetlepel olie in anti aan bak pan. Snijdt de ui en de paprika in blokjes en bak deze goed aan. 

Voeg de champignons toe en dan het blikje tomaten puree met de bouillon tablet, bak dit 2 minuten mee.

 Voeg dan +|_ 250 ml water toe en laat dit in dampen tot gewenste dikte, voeg de laatste paar minuten de bloemkool roosjes toe.

 Lekker bij wortel/pastinaak stamppot.

300 gram aardappels

300 gram pastinaak     

500 gram wortels met ui

Kook alles samen gaar met zout en stamp met stamppot stamper

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ZUURKOOL STAMPPOT

Ingrediënten (2 personen)

  • 350g aardappel (+- 200g voor een man en 150 g voor een vrouw)
  • 200 gram pastinaak of knolselderij of bloemkool
  • 400g zuurkool
  • 200g hamblokjes
  • 1 flinke peer
  • Een klein handje rozijnen
  • Een scheutje melk
  • Peper en zout naar smaak
  • Eventueel een lepel mosterd
  • Een ei (om het krokante korstje op de schotel te krijgen)

Bereiding Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en de pastinaak snijd ze in stukken en doe ze in een pan. Doe water bij de aardappelen totdat ze ongeveer half onder staan en zet ze op het vuur. Doe in een andere pan de zuurkool met het vocht dat in de verpakking zit, voeg ook hier een klein beetje water aan doe, ongeveer 1 cm vanaf de bodem van de pan. Breng zowel de zuurkool als de aardappels aan de kook en laat 15 minuten doorkoken.

Bak ondertussen de hamblokjes even aan in een koekenpan, boter of olie toevoegen is niet nodig! Voeg een beetje peper aan de hamblokjes toe en bak ze voor ongeveer 4 minuten. Zorg dat ze niet te gaar worden, je bakt alleen om de smaken te laten loskomen.Was de peer goed af (of schil hem als je dat liever hebt) en snijd deze in dunne repen.

Giet de zuurkool en de aardappels af als ze 15 minuten gekookt hebben. Voeg een klein scheutje melk aan de aardappels toe en stamp ze met een stamper fijn. Voeg peper en zout naar smaak aan de aardappels toe. Ik vind het lekker om er ook een lepel mosterd bij te doen. Meng alles goed door elkaar.

Nu gaan we de schotel opbouwen in een ovenschaal. Doe onderop de zuurkool, door het vocht dat daar uitkomt hoef je de ovenschaal namelijk niet in te vetten! Verdeel de rozijnen over de zuurkool, niet teveel, anders wordt het te zoet. Vervolgens verdeel je de ham blokjes erover, dan de peer en tenslotte de aardappelkruimels. Om een krokant laagje op het gerecht te krijgen, kun je een ei klutsen in een kom en deze met een kwastje over de aardappel smeren.

Zet het gerecht voor 30 minuten in de oven. Als je een grilstand hebt, zet deze dan de laatste vijf minuten aan voor een krokant laagje. Kijk af en toe even of de aardappels niet té bruin worden, iedere oven is namelijk anders.Haal de schotel na de 30 minuten uit de oven en verdeel het over de borden. 

Indiase curry 2 personen

WAT HEB JE NODIG (INGREDIËNTEN):

  • 200 gram kipfilet
  • 300 gram pompoen (in stukjes gesneden)
  • 450 gram gepelde tomaten uit blik (½ blikje)
  • 250 gram sperziebonen
  • 100 ml kokosmelk light (vries de rest evt. in ijsblokjes vorm in) en haal met en mee uit.
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • ½ rode peper
  • 2 theelepels gember (vers - geraspt)
  • 2 theelepels ras el hanud (gemengde specerijen te vinden bij kruiden in gerenommeerde super markt)
  • 2 eetlepels (olijf)olie zout en peper
  • 100 gram naanbrood voor 2 personen om erbij te serveren.

ZO MAAK JE HET (BEREIDINGSWIJZE):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verdeel de stukjes pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat en doe er 2 eetlepels olie samen met een halve theelepel ras el hanud en een beetje gemalen zeezout (naar smaak) overheen.  Even door elkaar husselen met je handen zodat de olie en kruiden goed verdeeld zijn over de stukjes pompoen. Schuif de bakplaat in de oven voor ongeveer 25 á 30 minuten (halverwege even omscheppen).
  • Snijd de kipdijfilet in blokjes en houd apart. Snipper de ui en snijd de knoflookteentjes fijn. Verwijder de zaadjes van de rode peper en snijd deze in dunne ringetjes.
  • Verhit een eetlepel olie in een ruime koekenpan en fruit het uitje even aan. Voeg dan de knoflook, gember, rode peper en de boontjes toe en bak dit even kort mee.
  • Bak de rest 1 ½ theelepel van de ras el hanud kruiden even kort mee zodat de smaken goed vrijkomen. Doe een beetje water (borrelglaasje) in de pan, even omscheppen en voeg dan de gesneden kipdijfilet toe. Bak de kip tot deze bijna gaar is.
  • Voeg dan het blikje gepelde tomaten toe en bak even mee. Voeg daarna de kokosmelk toe, breng aan de kook en zet daarna het vuur laag en laat de curry vervolgens ongeveer 10 minuten rustig pruttelen. Bak het naan brood af .
  • Proef  de curry en voeg naar smaak zout toe. Als de curry nog wat waterig is kun je eventueel een theelepeltje maizena toevoegen of de curry nog even langer laten inkoken. 
  • Haal de pompoen uit de oven. Serveer de snelle Indiase curry met naanbrood. Verdeel de pompoen over de curry  Eet smakelijk!

 

 

Bulgur in paprika

2 personen

Ingrediënten:

60 gram ongekookte bulgur (wassen in vergiet)

1 bouillon tablet

750 ml water

1 eetlepel olie

2 dunne stengesl prei in ringen

1/2rode en ½ groene paprika in kleine blokjes gesneden

4 rode paprika’s

Bereiding: Bereid de bulgur volgens aanwijzing op pak

Schudt af en laat koud water erover lopen.

Verhit 1 lepel olie in anti aanbak pan en bak prei en 1/2 rode paprika en 1/2  groene paprika aan, voeg peper en zout en beetje sweet chili saus of callowfit barbecue of peri peri saus toe. Proef!!!

Meng de bulgur met dit mengsel.

Snijdt de kapjes van de rode paprika’s af. Als je ervan houdt kun je evt enkele kleingesneden munt blaadjes eronder mengen om het een Marokkaanse tintje te geven. evt nog peper en zout.

Vul deze paprika’s met het bulgur mengsel en dek af met aluminium folie zet 20/25 minuten in voor verwarmde oven (170 graden) of op de barbecue.

 

ZOETE AARDAPPELSALADE MET KIP EN COTTAGE CHEESE

 

Ingrediënten 2 personen:

 

350 g zoete aardappel

  • 100 g gare kipreepjes/blokjes
  • 400 g cherrytomaatjes
  • 1 citroen
  • 2 zakjes veldsla 
  • 200 g cottage cheese
  • 1 limoen
  • dadel of vijgen azijn (sempre-sempre)
  • olijfolie
  • evt. arabiata kruiden (sempre-sempre)

EN ZO maak JE HET

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil en snijd de zoete aardappels in halve plakjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Besprenkel met weinig olie en kwastje een snuf peper en zout en bak gedurende 25 minuten in de oven.
  • Halveer de cherrytomaatjes en leg ze na 20 minuten bij de zoete aardappel in de oven. Rooster ze de laatste 5 minuten mee.
  • Pers het sap van een limoen en meng dit met 1 eetlepelolijfolie en 2 eetlepels dadel of vijgen azijn (sempre-sempre) en breng op smaak met wat peper en zout. en evt arabiata kruiden.
  • Doe de veldsla in een kom en voeg de zoete aardappel, cherrytomaatjes en de kipfilet reepjes toe.
  • Schep vervolgens de dressing door de salade.
  • Verdeel de salade over twee kommen en maak af met de cottage cheese.

 

 LASAGNE MET BACON REEPJES EN PASTINAAK

Anders verantwoord!

Ingrediënten: 2 personen

100 gram bacon reepjes (zonder vet) Plus, AH, Jumbo Let op er zit meestal meer in verpakking (vries de rest in)

1 pastinaak, 1 courgette, 1 rode paprika, 1 bakje champignons 250 gram, 1 rode ui

1 witte ui, 2 knoflook teentjes, 1 blikje tomaten blokjes of 4 rijpe tomaten

1 eetlepel tomaten puree ( blikje of tube nog handiger)

4 lasagna bladeren, 2 eetlepels olijf of zonnebloem olie, 1 bouillon tablet, peper en zout

250 ml magere melk, 20 gram geraspte kaas, sla Vijgen of frambozen azijn, mosterd

 Bereiding:

Schil de pastinaak en snijdt deze door de helft en in schijfjes

Was de courgette deel hem door de helft en in schijfjes

Deel de paprika in vieren en haal de zaadjes eruit en snijdt in reepjes

Schil de rode en witte ui en snijdt in blokjes

Snijdt de champignons in plakjes

Verhit 1 eetlepel olie in een anti aanbak pan, bak de ui aan, doe er dan de bacon reepjes bij en bak de ui glazig.

Voeg de paprika, knoflook, en pastinaak toe, laat dit 5 minuten onder roeren bakken

Dan de courgette en de champignons plakjes en blikje tomaten blokjes, wederom 5 minuten smoren, voeg dan de tomaten puree en bouillon blokje toe en bak dit mee aan. Voeg dan 200 ml water toe en 250 ml magere melk, laat dit inkoken, haal de staafmixer erdoor en pureer ongeveer de helft, hierdoor bindt de saus en krijg je een stevigere lasagne, indien nodig met beetje maïzena of alles binder binden, proef of er nog zout en peper bij moet.

 

Bouw lasagne op laagje saus in ovenschaal, 2 lasagne bladeren, wederom saus, 2 lasagne bladeren en rest van saus erop. Verdeel 20 gram geraspte kaas erover en zet 35 minuten in voorverwarmde oven 200 graden.

 

Was de sla en maak een dressing van 1 eetlepel olijfolie, 3 lepels vijgen of frambozen azijn, evt. 1 lepeltje mosterd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CARNAVALS SOEP

  •  Maaltijd goulashsoep (carnavalssoep)

 

Ingrediënten: 8 personen

500 gram runderpoulet

1 pond aardappels

2 eetlepels olie, 2 stengels prei, 2 uien,6 rode paprika’s, 4 wortels

½ spitskool, Paprikapoeder, 3 liter water, 6 bouillon blokjes

1 blikje tomaten puree,2 blikjes tomatenblokjes+  6 lepels sweet chili saus.

 

Bereiding: Verhit olie,bak de runderpoulet lekker bruin aan snijdt groente in grove stukken alle groente en erbij, smoor 10 minuten.

Voeg 4 flinke mespunten paprika poeder toe, de tomaten puree en de tomatenblokjes. Hierna  pas het water en bouillon blokjes. Schil de aardappels en maak er blokjes van voeg ook deze aan bouillon toe, laat 1 uur gaar koken voeg  de 6 lepels sweet chili toe.

Per persoon 1 sneetje roggebrood erbij.

 

 

 

 

 

 

Groente soep en kipcocktail 4 personen

Maak deze ouderwetse onderstaande soep boordevol vitamines en anti oxidanten.

Deze groenten zijn weerstand verhogend!

Ingrediënten voor soep en kipcocktail:

400/500 gram kipfilet

3 stengels prei

1 knolselderij

5 wortels

4 bouillon blokjes

2 ½ liter water

Voor kipcocktail:

1 granny appel

1 lepel mosterd

3 lepels magere kwark of yoghurt

2 lepel slasaus

2 lepels frambozen of andere azijn ( ook echt fantastische azijn soorten zijn te koop bij Sempre Sempre (claudia en John Visser) zeer de moeite waard!

peper en zout

 

 

 

 

 Verhit 1 eetlepel olie in een anti aanbak pan, bak de ui aan, doe er dan de bacon reepjes bij en bak de ui glazig.

Voeg de paprika, knoflook, en pastinaak toe, laat dit 5 minuten onder roeren bakken

Dan de courgette en de champignons plakjes en blikje tomaten blokjes, wederom 5 minuten smoren, voeg dan de tomaten puree en bouillon blokje toe en bak dit mee aan. Voeg dan 200 ml water toe en 250 ml magere melk, laat dit inkoken, haal de staafmixer erdoor en pureer ongeveer de helft, hierdoor bindt de saus en krijg je een stevigere lasagne, indien nodig met beetje maïzena of alles binder binden, proef of er nog zout en peper bij moet.

 

Bouw lasagne op laagje saus in ovenschaal, 2 lasagne bladeren, wederom saus, 2 lasagne bladeren en rest van saus erop. Verdeel 20 gram geraspte kaas erover en zet 35 minuten in voorverwarmde oven 200 graden.

 Was de sla en maak een dressing van 1 eetlepel olijfolie, 3 lepels vijgen of frambozen azijn, evt. 1 lepeltje mosterd.

 

 

 

 

 

 

 

 

WRAPS GEVULD MET TONIJN

Ingrediënten; 2 personen

  • 4 wortel of paprika chili tortilla’s (van no fairy thales geen ander merk ook niet knor zijn dubbel zoveel calorieën) plus/albert heijn/jumbo
  • ¼ van een rode kool
  • 1 wortel
  • tonijn(blikje) in water
  • 2 el Philadelphia light of sandwichspread
  • 1 rode ui of 1 bosui
  • 1 el limoensap

Bereiding

  • Snijd de rode ui of bosui in kleine blokjes. Meng de tonijn, Philadelphia /sandwichspread, ui en limoensap door elkaar en breng op smaak met een beetje zout. Leg de tonijnsalade apart.
  • Snijd de rode (spits)kool en de wortel in dunne reepjes.
  • Besmeer de tortilla’s met de tonijnsalade (2/3 van de tortilla), en beleg met de rode kool en wortel. Rol de tortilla’s strak op en ready is lunch!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GEZONDE APPEL CAKE ZONDER SUIKER EN ZONDER BOTER!

Ingrediënten:

2 geprakte bananen

2 eieren

2 schepjes eiwitpoederEiwitpoeder ah th

Kruidvat, Action, AH of bij Forster vitaliteit (gratis af te halen

100 gram havermeel

1tl bakpoeder

1 appel in stukjes

Bereiding:

Verwarm oven op 180 graden

Voeg alle ingrediënten behalve de appel samen en meng goed door elkaar. Roer als laatste de appel erdoor en schud in een met bakpapier beklede bakvorm. 30 minuten in de oven en klaar.