Rode rijst met snijbonen en griekse spies
Rode rijst met snijbonen en Griekse spies 2 personen
Benodigdheden:
100 gram rijst (ongekookt)
3 sjalotten
2 rode uien
2 rode bieten gekookt (gevacumeerd) of 3 dikke tomaten
2 knoflook teentjes
400 gram snijboontjes (mag ook diepvries zijn)
2 magere spiesjes evt. Griekse kruiden (a 100 gram)
6 eetlepels kwark + 1 lepel mosterd, peper en zout en tuin kruiden
1 limoen 1 flinke lepel tomaten puree
Bereiding: kook de rijst gaar met zout
Kook de snijbonen beet gaar
Snijdt uien, sjalotten en knoflook fijn.
Verwarm 1 eetlepel olie in anti aanbak pan, fruit hier de uien en knoflook in aan, voeg de tomaten puree toe.
Snijdt de rode bieten of de tomaten in kleine blokjes
Meng deze door het uien mengsel.
Bak de spiesjes gaar
Vermeng de kwark met de mosterd peper en zout en evt. tuinkruiden en pers ½ limoen hierin uit
Schudt de rijst en de snijbonen af en meng de helft van het kwark mengsel door de snijbonen.
Meng de rijst met het rode biet/tomatenmengsel, uien mengsel.
Decoreren:
Indien je de mogelijkheid hebt neem een open ring en druk hier het rijst mengsel in aan.
Leg de spies ernaast en verdeel hier de rest van het kwarkmengsel overheen.
Verdeel dan nog de snijbonen over de 2 borden.
P.S ook leuk in een 1 persoons kom (bowl)