Romige champignons met geroosterd brood
Romige champignons met geroosterd brood lunch recept 1 persoon
Benodigheden:
1 dikke ui
1 bakje champignons (mag witte, kastanje champignons of paddenstoelen zijn, wat jij lekker vindt)
Evt. stengeltje prei
1 theelepeltje olie
1 eetlepel magere zuivel spread naturel (koeling evt. jumbo blauwe verpakking)
Zout en vers gemalen peper
Evt. klein beetje sap van limoen of citroen
2 sneetjes geroosterd brood 70 gram
Bereiding:
Snijd ui in blokjes, champignons in schijfjes en prei in ringen.
Verhit in een anti aanbak pan 1 theelepeltje olie, bak hierin de ui en prei aan ongeveer 5 minuten.
Rooster nu het brood.
Voeg ook de gesneden champignons bij het ui prei mengsel.
Voeg naar smaak peper en zout toe en evt. citroen/limoen sap.
Laat het vocht van de groente grotendeels verdampen, zet de warmte bron uit en voeg de lepel zuivel spread toe.
Verdeel het champignons mengsel over het getoaste brood lekker met een augurk.