Vragen? Bel ons: 06 43759142

Spaghetti pompoen met bolognese

Spaghetti pompoen

Ingrediënten voor 4 personen2 spaghetti pompoenen 1 teentje knoflook 1 tl oregano Peper en zout 4 el olijfolieBolognesesaus 200 gr rundergehakt 1 bol mozzarella 1 ui 1 teentje knoflook 3 wortel 3 stengels bleekselderij 1000 ml gezeefde tomatensaus 1 tl tijm 1 tl oregano 1 tl rozemarijn Peper en zout OlijfolieZo maak je hetVerwarm de oven voor op 175 graden.

Maak een kruidenolie van de olijfolie, een gehakt teentje knoflook, de oregano en wat peper en zout. Halveer de spaghetti pompoen en verwijder de zaadlijsten. Bestrijk ze royaal met de kruidenolie. Giet de rest van de olie in een ovenschaal. Leg de pompoen met het snijvlak naar beneden in de schaal. Bak de pompoenen in 40 – 50 minuten gaar.

In de tussentijd ga je de bolognesesaus maken. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak mee. Snijd de wortel in blokjes en de bleekselderij in ringen. Bak dit kort mee.

Voeg de oregano, de tijm en de rozemarijn toe en verhit kort. Voeg de tomatensaus toe en laat het geheel op een zacht vuur stoven. Net zolang totdat de spaghetti pompoen gaar is. Breng de saus op smaak met peper en zout.

spaghetti-pompoen-bolognesesaus

Haal de pompoenen uit de oven en trek het vruchtvlees los met 2 vorken. Wees voorzichtig want het is erg heet. Meng dit met de bolognesesaus.

Schep de vulling terug in de pompoen.  Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel dit over de pompoen.  Zet de pompoen nog even terug in de oven, zodat de mozzarella kan smelten.

spaghetti-pompoen-bolognesesaus