Vragen? Bel ons: 06 43759142

Spaghetti pompoen met kip pesto blokjes

Ingrediënten voor 2 gemiddelde spaghetti pompoenen (voor 4 personen, één helft per persoon):

  • 2 spaghetti pompoenen
  • 2 lepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook

Voor de vulling:

  • 3 uien, fijngesnipperd
  • 600 g kipfilet, in blokjes gesneden
  • 4 wortelen, in blokjes gesneden
  • 3 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 citroen
  • 4 lente-uitjes, fijngesneden
  • zout, peper

Voor de pesto:

  • 50 g basilicum
  • 1 teentje look
  • 20 g geraspte parmezaan
  • 4 el olijfolie
  • 1 el witte balsamico of wijnazijn
  • 2 el water


Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 190°C
  2. Snijd de spaghetti pompoen doormidden en haal de zaadlijsten eruit met behulp van een lepel.
  3. Neem een bakplaat en beleg met bakpapier. Strijk de randen van het vruchtvlees in met olijfolie,knoflook, kruid met peper en zout. Leg de pompoenhelften met de schil naar boven en bestrijk ook bovenaan met een dun laagje olijfolie. Laat 40 min. garen in de oven (afhankelijk van de oven. Je weet dat je pompoen gaar is als je met een vork het vruchtvlees kan losmaken)
  4. Maak intussen de pesto: doe alle ingrediënten in een blender of mix glad met een staafmixer.
  5. Nu bereiden we de vulling: Kruid de kippenblokjes, bak ze goudbruin en meng er vervolgens 2 el pesto onder en zet even opzij. Fruit nu de ui aan en voeg wortel en paprika toe. Laat zacht worden. Meng tenslotte de kippen-pesto blokjes onder het geheel en houd warm.
  6. Haal de helften uit de oven en maak het vruchtvlees los met behulp van een vork. (Opgepast, doe dit met een ovenwant want de helften zijn heet)
  7. Je kan alles losmaken tot op de schil. Druppel over elke helft wat citroensap, kruid met peper en zout.  Doe nu de kippen-groentevulling bij de losgemaakte draadjes en meng onder elkaar. Werk af met de fijngesnipperde lente-uitjes en verdeel nog wat toefjes pesto over de vulling. Serveer.
  8. (Wil je het nog wat smeuïger, dan kan je eventueel nog wat kaas (niet te veel pas op) over het geheel raspen en dit nog even onder de grill zetten tot je een korstje krijgt)