Vragen? Bel ons: 06 43759142

Stoofpot van groente en rundvlees

Stoofpot van groente en rundvlees

 

Je kunt dit gerecht ook maken (evt. dubbel) en in vriezen. Vaak wordt zo’n stoofpot na het opwarmen nog lekkerder. Ik vind het handig iets in voorraad te hebben als ik gasten krijg. Resultaat: lekkere zachte stukjes rundvlees in een verrukkelijke saus met groenten en kruiden. Verrukkelijke geur en smaak!

 

INGREDIENTEN voor 4 personen

400 gr rundvlees -3 uien - 2 teentjes knoflook -4 winterpenen (samen ongeveer 500 gram) - 4 grote tomaten - 1 fles pompoen – 600 gram aardappels - 2 eetlepels zonnebloemolie - 1 eetlepel tomatenpuree – 1 runder bouillon tablet en ½ liter water - zout, peper - ½ eetlepel oregano- 1 theelepel ras el hanud kruiden - 2 laurierblaadjes en  eventueel toevoegen klein flesje donker bier of 1 glas rode wijn. Dit extra heeft wel ietsjes meer calorieën, maar o zo lekker.

 

Bereidingswijze

Rundvlees in grove stukken snijden. Uien en knoflook pellen en snipperen. Aardappels schillen en in blokjes snijden. Flespompoen door midden snijden zaden eruit halen (deze kun je laten drogen en naderhand gebruiken, wel even roosteren dan) en in blokjes snijden, de schil mag erom blijven. Wortelen schillen en in blokjes snijden. Tomaten ontvellen. Pitjes verwijderen. Tomaten in blokjes snijden. Olie verhitten. Vlees op hoog vuur rondom bruin bakken. Vlees kruiden met zout en peper, paprika poeder en ras el hanud kruiden. Ui en knoflook toevoegen. Meebakken tot de ui begint te kleuren. Tomatenpuree toevoegen en even mee bakken om het zuur wat weg te nemen. Wortelblokjes, oregano, laurierblaadjes en tomaten toevoegen. Runderbouillon tablet en water erbij en alles aan de kook brengen. ** Op een lage warmtebron vlees zachtjes laten pruttelen tot het vlees gaar is (plm. 1 1/2 tot 2 uur). De laatste 20 minuten de aardappel blokjes en de pompoen mee verwarmen. Nu mag je het bier  of de wijn toevoegen. Is de stoof pot nog te vochtig op het laatst bind dan met klein beetje maïzena.