Tuinbonen salade met geroosterde paprika Hoofdmaaltijd
TUINBONEN SALADE MET GEROOSTERDE PAPRIKA & MANCHEGO
Benodigdheden: pan, koekenpan, grillpan, dunschiller
Ingredienten:
voor 2 personen
- 200 g verse gedopte tuinbonen (of uit de vriezer)
- 30 g hele amandelen (ongebrand en ongezouten)
- 4 dikke rode paprika's
- 15 g verse bladpeterselie
- 30 g manchego of andere vaste kaas
- 1,5 el olijfolie
- 3 el rode wijn azijn
- zeezout en zwarte peper naar smaak
Bereiding:
- Kook de tuinbonen 3 minuten in een pan gezouten kokend water, giet ze af en knijp de grotere exemplaren uit hun jasje.
- Zet de amandelen in een droge koekenpan op matig vuur, schep ze regelmatig om tot ze licht goudbruin zijn en hak ze in plakjes.
- snijdt de paprika in 4en haal de zaadlijsten eruit en rooster ze in een hete grillpan tot er streepjes op zitten; snijd ze dan in 1 cm dunne reepjes.
- Snijd de peterseliesteeltjes fijn, pluk de blaadjes en hussel ze met de tuinbonen, reepjes paprika, 11/2 el olijfolie en 3 el rode wijn azijn en inmaakvocht van de paprika’s.
- Breng op smaak met zeezout en zwarte peper en verdeel de salade over de borden.
- Schaaf er met een dunschiller plakjes manchego of andere vaste kaas over, sprenkel er 1 tl olijfolie over en maak de salade af met de stukjes amandel.
- Eet er 40 gram brood bij (dit is 1 klein bruinbroodje)