Vragen? Bel ons: 06 43759142

Tuinbonen salade met geroosterde paprika Hoofdmaaltijd

TUINBONEN SALADE MET GEROOSTERDE PAPRIKA & MANCHEGO


Benodigdheden: pan, koekenpan, grillpan, dunschiller

Ingredienten:

voor 2 personen

  • 200 g verse gedopte tuinbonen (of uit de vriezer)
  • 30 g hele amandelen (ongebrand en ongezouten)
  • 4 dikke rode paprika's
  • 15 g verse bladpeterselie
  • 30 g manchego of andere vaste kaas
  • 1,5 el olijfolie
  • 3 el rode wijn azijn
  • zeezout en zwarte peper naar smaak
Bereiding:
  1. Kook de tuinbonen 3 minuten in een pan gezouten kokend water, giet ze af en knijp de grotere exemplaren uit hun jasje.
  2. Zet de amandelen in een droge koekenpan op matig vuur, schep ze regelmatig om tot ze licht goudbruin zijn en hak ze in plakjes.
  3. snijdt de paprika in 4en haal de zaadlijsten eruit en rooster ze in een hete grillpan tot er streepjes op zitten; snijd ze dan in 1 cm dunne reepjes.
  4. Snijd de peterseliesteeltjes fijn, pluk de blaadjes en hussel ze met de tuinbonen, reepjes paprika, 11/2 el olijfolie en 3 el rode wijn azijn en inmaakvocht van de paprika’s.
  5. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper en verdeel de salade over de borden.
  6. Schaaf er met een dunschiller plakjes manchego of andere vaste kaas over, sprenkel er 1 tl olijfolie over en maak de salade af met de stukjes amandel.
  7. Eet er 40 gram brood bij (dit is 1 klein bruinbroodje)