Vis met zeewier crunch , aardappel puree en groente
Vis met zeewiercrunch
- 2 personen
- 30+ minuten
- hoofdgerecht
Ingrediƫnten
- 300 gram aardappelen
- 1 (oude) volkoren boterham
- 1 eetlepel sesamzaad
- 1 blaadje nori (zeewier, supermarkt)
- 1 ui
- 250 gram spruitjes
- 1 dunne courgette
- 100 gram kerstomaatjes
- 2 eetlepels olie
- 2 koolvisfilets of andere visfilet
- peper, nootmuskaat
- 100 ml halfvolle/magere melk
- rozemarijn
- Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Rooster het brood lichtbruin en krokant.
- Bak het sesamzaad in een droge koekenpan licht.
- Knip het nori vel in stukken.
- Maal het brood met de stukjes nori in de keukenmachine fijn. Meng het sesamzaad erdoor.
- Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
- Maak de rest van de groente schoon. Halveer de spruitjes en de kerstomaatjes en snijd de courgette in blokjes.
- Fruit de ui zacht in 1 eetlepel .olie
- Voeg de rest van de groente met 100 ml water toe en stoof de groente in ca. 8 minuten gaar.
- Warm de grill voor.
- Leg de vis een lage ovenvaste schaal, bestrooi met wat peper en verdeel het brood-zeewiermengsel erover.
- Druppel de rest van de olie over de vis.
- Laat de vis onder de hete grill in ca. 8 minuten gaar worden en lichtbruin kleuren.
- Breng de melk aan de kook.
- Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
- Maak de groente op smaak met wat rozemarijn. Serveer de aardappelpuree en de groente bij de vis.