Vragen? Bel ons: 06 43759142

Zalm met gekelurde wortels en zoete aardappel friet

IngrediĆ«nten voor 2 personen. 1 kilo wortel mix (3 kleuren) 1 dikke zoete aardappel. 1 pak 250 gram zalm ( of verse) voor zaziki saus 1/4 komkommer met schil (gewassen en met schone theedoek gedroogd 1 knoflook teentje 150 gram magere kwark evt 1 lepel mosterd en per en zout. Neem 1 bak plaat uit de oven en leg hier een vel bakpapier op. Zet oven op 200 graden. Zet de water koker met water aan. Was de wortels en snijdt de uiteinden ervan af. Leg ze in het geheel in de pan en schudt het gekookte water uit de Waterkoeler erop laat het gedurende 6 minuten koken. Intussen schil de zoete aardappel en maak hier frietjes van. Leg deze op het bakpapier en verdeel hier met een kwastje 1 lepel olie over en bestrooi met zout en evt paprika poeder. Schudt de wortels nu af en laat ze even afkoelen. Snijdt ze in de lengte en leg ze ook op het bak papier bestrijk wederom met weinig olie. Zet nu de zoete aardappel en de wortel in de oven. Maak nu het zaziki sausje. 150 gram in een kommetje 1/4 komkommer raspen, knoflook teentje klein snijden  en mosterd erbij voegen en alles mengen. Neem 1 ovenschaal en leg hier de zalm evt met schijfjes citroen of limoen in kruid naar smaak en zet deze in de oven bij de rest. Nu nog 20 minuten