Zoete aardappelsalade met kip en cottage cheese
Ingrediƫnten 2 personen:
350 g zoete aardappel
100 g gare kipreepjes/blokjes
400 g cherrytomaatjes
1 citroen
2 zakjes veldsla
200 g cottage cheese
1 limoen
dadel of vijgen azijn (sempre-sempre)
olijfolie
evt. arabiata kruiden (sempre-sempre)
EN ZO maak JE HET
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil en snijd de zoete aardappels in halve plakjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Besprenkel met weinig olie en kwastje een snuf peper en zout en bak gedurende 25 minuten in de oven.
- Halveer de cherrytomaatjes en leg ze na 20 minuten bij de zoete aardappel in de oven. Rooster ze de laatste 5 minuten mee.
- Pers het sap van een limoen en meng dit met 1 eetlepelolijfolie en 2 eetlepels dadel of vijgen azijn (sempre-sempre) en breng op smaak met wat peper en zout. en evt arabiata kruiden.
- Doe de veldsla in een kom en voeg de zoete aardappel, cherrytomaatjes en de kipfilet reepjes toe.
- Schep vervolgens de dressing door de salade.
- Verdeel de salade over twee kommen en maak af met de cottage cheese.