Vragen? Bel ons: 06 43759142

Zoete aardappelsalade met kip en cottage cheese

Ingrediƫnten 2 personen:


350 g zoete aardappel

  • 100 g gare kipreepjes/blokjes

  • 400 g cherrytomaatjes

  • 1 citroen

  • 2 zakjes veldsla 

  • 200 g cottage cheese

  • 1 limoen

  • dadel of vijgen azijn (sempre-sempre)

  • olijfolie

  • evt. arabiata kruiden (sempre-sempre)

EN ZO maak JE HET

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil en snijd de zoete aardappels in halve plakjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Besprenkel met weinig olie en kwastje een snuf peper en zout en bak gedurende 25 minuten in de oven.
  • Halveer de cherrytomaatjes en leg ze na 20 minuten bij de zoete aardappel in de oven. Rooster ze de laatste 5 minuten mee.
  • Pers het sap van een limoen en meng dit met 1 eetlepelolijfolie en 2 eetlepels dadel of vijgen azijn (sempre-sempre) en breng op smaak met wat peper en zout. en evt arabiata kruiden.
  • Doe de veldsla in een kom en voeg de zoete aardappel, cherrytomaatjes en de kipfilet reepjes toe.
  • Schep vervolgens de dressing door de salade.
  • Verdeel de salade over twee kommen en maak af met de cottage cheese.