Vragen? Bel ons: 06 43759142

Revalidatie

Bij Forster vitaliteitscentrum kunt u ook terecht voor revalidatie en of na uw revalidatie. Voorbeelden: bekkeninstabiliteit, scoliose, rug- en bekkenproblematiek  en balans en stabiliteitstraining. Daarnaast heeft onze bewegingtherapeute Nicolle Helders veel ervaring in de behandeling van patiënten met houdings-, werk- en stressgerelateerde klachten, standsafwijkingen bij kinderen (scoliose) en neurologische aandoeningen zoals HNP (hernia). Naast het individueel behandelen van patiënten, geeft zij ook met veel plezier groepslessen aan ouderen/50+. Tevens neemt zij sinds  2012 deel aan het multidisciplinaire KANS-Netwerk (Klachten aan Arm, Nek, Schouders) van de Universiteit Maastricht en is zij sinds 2014 aangesloten bij het landelijk Netwerk Chronisch Pijn. 

De grote uitdaging in haar werk is  nog steeds om mensen bewust te kunnen maken wat de relatie van hun manier van bewegen is op hun klachten. Dus de onderliggende oorzaak te vinden van de pijn, spanning of hun bewegingsprobleem en daarin verder te gaan dan alleen symptoombestrijding. Juist de dagelijks ingewortelde beweeg- en leefgewoontes van de cliënt aan te pakken die de pijn of spanning in stand houden. Om de cliënt hierin als coach te mogen begeleiden en hem als eigen therapeut van zijn eigen lichaam te maken, geeft haar heel veel voldoening. Ook na revalidatie, bijv. hart infarct, tia, rug/schouder of knie operatie helpen wij samen met u beweeglijk heid en conditie op te bouwen naar uw kunnen.

Oefentherapie Mensendieck

Oefentherapie Mensendieck is gericht op het behandelen en voorkomen van klachten die ontstaan kunnen zijn door een ongunstige houding en beweging tijdens dagelijkse activiteiten en werkzaamheden. Ook bepaalde afwijkingen of ziektes kunnen klachten veroorzaken aan het bewegingsapparaat. Kenmerkend is dat de oefentherapeut naar de gehele houding en het complete beweeggedrag kijkt. De oorzaak van de klacht wordt hierdoor structureel aangepakt waardoor deze verdwijnt, vermindert en / of voorkomen kan worden. Het uiteindelijke doel van de therapie is dat de cliënt zelf in staat is om te zien, voelen en beoordelen of zijn/ haar houding en bewegingen goed worden uitgevoerd. De cliënt wordt als het ware zijn eigen therapeut!

De Oefentherapeut Mensendieck geeft hulp bij rug - en nekklachten, pijn in gewrichten, klachten bij chronische aandoeningen aan het houdings -en bewegingsapparaat, houdingsafwijkingen, hoofdpijn, spanning en incontinentie. De oefentherapeut Is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag en kijkt samen met u naar uw leefstijl, lichaamshouding en manier van bewegen in dagelijkse activiteiten. .


Geregistreerd in kwaliteitsregister voor paramedici
Geregistreerd in KvK nummer 14117030
Lid van beroepsvereniging VvOCM