Vragen? Bel ons: 06 43759142

Acne behandeling

Waardoor krijgt men acne?
Grofweg gezegd zijn er twee factoren die voor uw acne, verantwoordelijk zijn. In de huid zitten talloze 'gaatjes' follikels genoemd. De talgkliertjes scheiden vet af in deze follikels en zo komt de talg naar buiten. Bij mensen met acne heeft men vastgesteld dat de uitgang van de follikel (de porie) wordt afgesloten door een klompje dode, verhoornde huidcellen, vermengd met talg er ontstaat een soort plak op de huid. Normaal schilferen afgestorven hoorncellen vanzelf af, maar door verschillende oorzaken blijven die cellen bij mensen met acne juist aan elkaar plakken en er vindt ook nog eens extra verhoorning plaats ( hyper keratose), bijv. onder invloed van hormonen, wrijving (van kleding) enz. Het hoornpropje sluit de porie af van de buitenwereld, waardoor een verstopping ontstaat. Vervolgens is het een normale huidbacterie (de Propioni bacterie), die bij iedereen voorkomt, die zorgt voor de ontstekingsverschijnselen. Deze bacterie leeft bij voorkeur van talg in de huid, maar produceert ook irriterende vetzuren, die uiteindelijk zorgen voor de infectie van de huid en het ontstaan van comedonen (mee-eters).

Gaat acne volledig weg?
Ja, acne kan volledig verdwijnen door een combinatiebehandeling. U zult er rekening mee moeten houden, dat u zelf ook veel moet doen en vooral door moet zetten. Er bestaat geen middel dat 'even' acne verhelpt, maar het is zeker, dat u niet uw leven met een groot acneprobleem zult blijven zitten, als u zelf meewerkt.

Hoe gaat de behandeling er uitzien?
Na een intakegesprek gaan wij naar gelang hoe de conditie van de huid is, samen met u een behandelplan uitstippelen Een behandelplan op maat, want iedere huid is uniek. De acnebehandeling is gericht op de zuivering van de huid en om de verklevingen van het hoornmateriaal te laten oplossen. We reinigen de huid grondig peelen de huid met het borstelapparaat. We gebruiken een fruitzuurpeeling afgestemd op uw huidtype verwijderen van de niet onstoken onzuiverheden er volgt een massage gevolgd door een masker afgestemd op uw huidtype.

€ 69.50 - 120 minuten