Vragen? Bel ons: 06 43759142

Asperge pasta met broccoli

Asperge recept met pasta en Broccoli 

Ze zijn er weer, de asperges! Veel mensen eten deze met ham, ei en een aspergesausje. Heerlijk om ze zo te eten maar er zijn ook nog talloze andere manieren om het ´witte goud´ te eten. Maak er bijvoorbeeld een heerlijke soep van. Omdat het romige aspergesausje veel calorieën bevat hebben ik een heerlijk asperge recept voor magere pasta met asperge en broccoli voor jou. Asperges op een andere manier en toch erg lekker en gezond! Eet smakelijk! 

 

ingrediënten voor 4 personen  

1000 gram Witte asperges  

500 gram Broccoli  

1 bosje Bosui  

300 gram Volkoren pasta penne  

 2 teentjes Knoflook  

  evt. verse peterselie  

  2 eetlepels Olijfolie  

  150 gram Hamblokjes  

  4 eetlepels Parmezaanse kaas geraspt  

  Naar smaak Peper en zout 

 

Bereidingswijze asperge recept   

 Schil de asperges dik en haal het uiteinde eraf, kook de asperges vervolgens in ongeveer 10 minuten gaar. 

Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ook de broccoli gaar in ongeveer 10 minuten. Kook de broccoli eventueel wat korter als je de broccoli iets knapperig wilt hebben. 

Kook ook de pasta volgens de bereidingswijze aangegeven op de verpakking met wat tuinkruidenbouillon.

Bak ondertussen in een koekenpan met een klein scheutje olijfolie de hamblokjes en uitgeperste knoflook kort aan.

Giet de groenten en pasta af en meng bij elkaar in een grote pan. 

Voeg ook de hamblokjes met de knoflook aan het geheel toe. 

Voeg vervolgens 2 eetlepels olijfolie toe en voeg naar smaak zout, peper en fijn gehakte peterselie toe. Meng het geheel goed door elkaar.Voeg evt. peper en zout toe. 

Snijd vervolgens een paar bosuitjes fijn in een kommetje en doe dit ook met de geraspte Parmezaanse kaas, zodat iedereen dit naar behoefte op zn eigen pasta kan toevoegen.