Vragen? Bel ons: 06 43759142

Broodje biefburger light

Broodje biefburger light

Ingrediënten 4 personen

400 g gehakt evt. biologische rundvlees (vetpercentage van max 30%) 1 eierdooier groene kruiden naar keuze (niet meer dan 2 soorten: bijv. 2 el bladpeterselie, 1 el dragon, 1 el dille, 1 el oregano,½ el salie en/of 1 el tijm) 4 broodjes (bruin +/- 50/60 gram p.st) 8-12 blaadjes sla 12 plakken tomaat 12 plakjes komkommer 12 plakjes augurk 1 rode ui, in halve ringen

8 radijsjes in plakjes gesneden 1 eetlepel mayonaise + 3 eetlepels kwark, peper en zout en kleingesneden augurk mengen als sausje, voor erbij.

Bereidingswijze

Doe het rundvlees in een grote kom en voeg de eierdooier, groene kruiden en naar smaak fijn zeezout en vers gemalen peper toe. Meng alles goed door elkaar. Verdeel het vlees in 4 porties en vorm ze tot hamburgers. Beleg het brood met de sla, tomaat, komkommer, augurk en de rode ui. Bak de hamburgers in de olie in 4-6 min. aan beide kanten gaar. Leg de burgers op het brood en serveer met het mayonaise/kwark sausje. Eet van te voren een flinke kop soep of maak er een gemengde salade bij.