Vragen? Bel ons: 06 43759142

Cheese cake

Dit recept is een basisrecept. Dat betekent dat je er zelf van alles aan toe kunt voegen. Roer wat bessencompote of aardbeien door het beslag. Of besmeer de cheesecake dan rijkelijk met salted caramel of chocolade saus van callowfit. Dat is eigenlijk het leuke van koken en bakken. Als je eenmaal een goed basisrecept hebt, kan je volop variëren. 

Ingrediënten voor 6-8 personen150 gr bastogne koekjes,  50 gr gesmolten boter, 500 gr magere kwark naturel kwark konings van plus of oing van jumbo (dit is dikkere kwark) 175 gr suiker of bijna geen calorien stevia poeder (jumbo, plus, kruidvat) hiervan i.p.v suiker 2 flinke eetlepels,  225 gr magere franse kwark deze is dunner, maakt het smeuïger, 3 eieren  Rasp van een halve bio citroen of  limoen en 2 tl maïzena

MaterialenSpringvorm 20 cm

Zo maak je hetVerwarm de oven voor op 140 graden (hete lucht).

Bekleed je bakvorm met bakpapier en vet de randen in met een bakspray.

Verkruimel de koekjes in een keukenmachine. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter en verdeel dit over de bodem van de vorm. Druk dit goed aan. Dit kan met de bolle kant van een lepel, maar gaat nog gemakkelijker met een glas. Zet de bodem in de koelkast zodat deze kan opstijven.

Meng in je keukenmachine de dikke kwark met de suiker of stevia, de franse kwark en de rasp van een halve citroen door elkaar. Proef nu voordat eierern erin gaan of de smaak bevalt qua zoet. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg tot slot de maïzena toe.

Meng het niet te lang. Als het mengsel glad is, is het klaar.

Giet de cheesecake vulling op de bodem.

Bak de cheesecake in ongeveer 60 – 65 minuten af in de voorverwarmde oven. De cheesecake is klaar als hij nog een beetje wiebelig is.

Laat de cheesecake nog een uurtje of 2 in de oven staan, met de ovendeur op een kier.

Laat de cheesecake vervolgens een nachtje opstijven in de koelkast.

Geniet ervan.