Vragen? Bel ons: 06 43759142

Chili sin Carne vegetarisch

Chili sin carne

Hartig en gezond gerecht met bonen, tomaten, paprika en een vleugje pit.

  • 2 personen    

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode en 1 oranje paprika
  • ½ rode peper
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • ½ theelepel gerookt paprikapoeder
  • ½ theelepel kaneel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram vegetarisch kruimgehakt
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 100 gram zilvervliesrijst
  • 1 klein blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • ½ limoen
  • 8 takjes koriander evt. niet iedereen houd ervan

Bereiding


  1. Pel de ui en de knoflook en snijd ze fijn.
  2. Was de paprika's en de peper en snijd ze in stukjes. 
  3. Fruit de ui en de knoflook met de komijn, paprikapoeder en kaneel zacht in de olie. 
  4. Voeg het gehakt, de paprika's, de peper en de tomatenblokjes toe en laat dit 15 minuten zacht sudderen.
  5. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Spoel de kidneybonen in een zeef af. Warm de kidneybonen mee in de tomatensaus.
  7. Snijd de halve limoen in partjes.
  8. Was de koriander en knip het grof.
  9. Geef de chili met de rijst, een partje limoen en strooi er koriander over. Maak er een rauwkost salade bij, van gesneden wortel, witte en rode kool, maak het makkelijk meng een deel azijn van augurken met wat mosterd, beetje yoghurt of kwark en peper en zout door elkaar.