Vragen? Bel ons: 06 43759142

Groente calzone

Groentecalzone met cherrytomaten en olijven

met rucola-basilicumsalade


Deze dubbelgevouwen pizza vindt zijn oorsprong net als de gewone pizza in Napels. De calzone is uitgevonden als handige to-go-variant.


Bereidingstijd 45 minuten

Ingredienten

1 Rode puntpaprika

2 stuk(s)Turkse groene peper

250 gram Rode cherrytomaten

1 stuk(s)Rode ui

Gedroogde oregano

1 pak Passata

30 gram olijven zonder olie

1 pak  Pizzadeeg Tante fanny vers rustiek pizzadeeg 280 gram per 100 gram 271 calorieën

10 gram Verse basilicum

80 gram Rucola 

1 eetlepel Olijfolie

½ stuk(s) Groentebouillonblokje

1 el Zwarte balsamicoazijn

1 el Extra vierge olijfolie naar smaak

Peper en zout


Benodigdheden

Koekenpan

Bakplaat met bakpapier

Saladekom

Bereiding 

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Verwijder de zaadlijsten van de rode puntpaprika en de Turkse groene peper en snijd in halve ringen. Halveer de cherrytomaten. Snipper de helft van de rode ui en snijd de andere helft in halve ringen.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de gesnipperde rode ui 1 - 2 minuten. Verbrokkel het bouillonblokje boven de pan en voeg de gedroogde oregano en passata toe. Bak 1 minuut op middelhoog vuur en blus af met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1 el water. Laat 5 - 7 minuten op laag vuur inkoken. Roer regelmatig door. Snijd ondertussen de olijven in plakjes.

3

Rol ondertussen het ronde pizzadeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Duw het pizzadeeg met je handen of een deegroller goed uit elkaar zodat het wat breder wordt. Zo kun je de pizza straks makkelijker dichtvouwen. Snijd het deeg vervolgens door de helft. Smeer de helft van elk stuk pizzadeeg in met de tomatensaus en houd 1 cm van de randen vrij.

4

Verdeel de rode puntpaprika, Turkse groene peper, overige rode ui en de helft van de cherrytomaten over de tomatensaus. Bestrooi met de gesneden olijven en breng op smaak met peper en zout. Vouw de niet-belegde kant over de vulling heen en druk de randen goed dicht. Vouw vervolgens de randen naar binnen. Bak de calzone 15 - 20 minuten in de oven.

5

Hak de blaadjes van het basilicum grof. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn, peper en zout. Meng de rucola, overige cherrytomaten en basilicum door de dressing.

6

Verdeel de groentecalzones over de borden en serveer de salade ernaast.