Vragen? Bel ons: 06 43759142

Indiase curry

Indiase curry

WAT HEB JE NODIG (INGREDIËNTEN):

  • 200 gram kipfilet
  • 300 gram pompoen (in stukjes gesneden)
  • 450 gram gepelde tomaten uit blik (½ blikje)
  • 250 gram sperziebonen
  • 100 ml kokosmelk light (vries de rest evt. in ijsblokjes vorm in) en haal met en mee uit.
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • ½ rode peper
  • 2 theelepels gember (vers - geraspt)
  • 2 theelepels ras el hanud (gemengde specerijen te vinden bij kruiden in gerenommeerde super markt)
  • 2 eetlepels (olijf)olie zout en peper
  • 100 gram naanbrood voor 2 personen om erbij te serveren.

ZO MAAK JE HET (BEREIDINGSWIJZE):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verdeel de stukjes pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat en doe er 2 eetlepels olie samen met een halve theelepel ras el hanud en een beetje gemalen zeezout (naar smaak) overheen.  Even door elkaar husselen met je handen zodat de olie en kruiden goed verdeeld zijn over de stukjes pompoen. Schuif de bakplaat in de oven voor ongeveer 25 á 30 minuten (halverwege even omscheppen).
  • Snijd de kipdijfilet in blokjes en houd apart. Snipper de ui en snijd de knoflookteentjes fijn. Verwijder de zaadjes van de rode peper en snijd deze in dunne ringetjes.
  • Verhit een eetlepel olie in een ruime koekenpan en fruit het uitje even aan. Voeg dan de knoflook, gember, rode peper en de boontjes toe en bak dit even kort mee.
  • Bak de rest 1 ½ theelepel van de ras el hanud kruiden even kort mee zodat de smaken goed vrijkomen. Doe een beetje water (borrelglaasje) in de pan, even omscheppen en voeg dan de gesneden kipdijfilet toe. Bak de kip tot deze bijna gaar is.
  • Voeg dan het blikje gepelde tomaten toe en bak even mee. Voeg daarna de kokosmelk toe, breng aan de kook en zet daarna het vuur laag en laat de curry vervolgens ongeveer 10 minuten rustig pruttelen. Bak het naan brood af .
  • Proef  de curry en voeg naar smaak zout toe. Als de curry nog wat waterig is kun je eventueel een theelepeltje maizena toevoegen of de curry nog even langer laten inkoken. 
  • Haal de pompoen uit de oven. Serveer de snelle Indiase curry met naanbrood. Verdeel de pompoen over de curry  Eet smakelijk!