Vragen? Bel ons: 06 43759142

Indonesische soto soep

INGREDIËNTEN 4 personen

  • 2 kipfilets
  • 3 cm verse gember, geschild
  • 1 stengel sereh (citroengras), gekneusd zodat aroma vrijkomt
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 2 tl kurkuma
  • 1 el ketjap manis
  • 2 kippenbouillontabletten, verkruimeld
  • 150 g basmatirijst
  • 4 eieren
  • Bosje peterselie of selderij, fijngehakt
  • 125 g taugé
  • Zonnebloemolie

Optioneel om erbij te serveren

sambal

citroen schijfjes

  1. Leg de kipfilets in een kookpan en vul aan met 1,2 liter koud water. Voeg de gember en citroengras toe en breng aan de kook. Schep eventueel bovendrijvend wit schuim weg. Zet het vuur laag zodra het water kookt en laat 8 tot 10 minuten zachtjes pruttelen tot de kip gaar is, afhankelijk van de dikte van de kipfilet kan het ook korter of langer duren. Haal de kip uit de bouillon en laat iets afkoelen. Zeef de bouillon. Trek de kipfilets met twee vorken uit elkaar en dek af om warm te houden.
  2. Verhit een scheutje olie in een ruime (soep)pan. Fruit de sjalot, knoflook en kurkuma op laag vuur tot ze zacht zijn. Voeg de ketjap en gezeefde bouillon toe. Voeg naar smaak de bouillontabletten toe. Breng aan de kook en laat de bouillon zachtjes pruttelen.
  3. Kook de rijst gaar volgens de omschrijving op de verpakking. Kook de eieren hard in 8 minuten. Spoel af met koud water en pel ze.
  4. Verdeel de rijst, taugé, kip, eieren en peterselie over verschillende kommetjes en giet de hete bouillon in een schenkkan zo kan ieder zijn eigen soto soep maken. 

Soto soep ingredienten