Japans een pansgerecht met zalm
Japans gerecht met zalm 2 personen
Ingrediënten:
- 4 cm verse gember
- 2 struiken paksoi
- 200 g zilvervliesrijst gekookt (ongekookt 80 gram)
- 1 tl chilipoeder
- 2 kippen bouillon tabletten
- 800 ml water
- 400 g peultjes
- 250 g zalmstukken
- 2 el zwart sesamzaad
Bereiding:
- Schil en rasp de gember.
- Snijd de paksoi in repen van 2 cm.
Doe de rijst, gember, bouillontabletten, het wit van de paksoi en de kruiden in een hapjespan van ca. Ø 30 cm. Schenk het water erbij en breng aan de kook.
- Laat ca. 12-13 min. zonder deksel op de pan zachtjes koken en schep af en toe om. Voeg na 6 min. de peultjes, het groen van de paksoi en de chili poeder toe.
- Neem de pan van het vuur.
- Bak de zalm met peper en zout op laag vuur in 1 eetlepel olie aan beide kanten aan.
- Verdeel de zalm in stukken over de rijst. Bestrooi het gerecht met het sesamzaad.