Vragen? Bel ons: 06 43759142

Japans een pansgerecht met zalm

Japans gerecht met zalm 2 personen

Ingrediënten:

  • 4 cm verse gember
  • 2 struiken paksoi
  • 200 g zilvervliesrijst gekookt (ongekookt 80 gram)
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 kippen bouillon tabletten
  • 800 ml water
  • 400 g peultjes
  • 250 g zalmstukken
  • 2 el zwart sesamzaad

Bereiding:

  1. Schil en rasp de gember.
  2.  Snijd de paksoi in repen van 2 cm. 

Doe de rijst, gember, bouillontabletten, het wit van de paksoi en de kruiden in een hapjespan van ca. Ø 30 cm. Schenk het water erbij en breng aan de kook.

  1. Laat ca. 12-13 min. zonder deksel op de pan zachtjes koken en schep af en toe om. Voeg na 6 min. de peultjes, het groen van de paksoi en de chili poeder toe.
  2.  Neem de pan van het vuur. 
  3. Bak de zalm met peper en zout op laag vuur in 1 eetlepel olie aan beide kanten aan. 
  4. Verdeel de zalm in stukken over de rijst. Bestrooi het gerecht met het sesamzaad.