Vragen? Bel ons: 06 43759142

Kervelsoep

Kervelsoep

Ingrediƫnten

  • 2 kleine aardappels (geschild en in kleine stukjes)
  • 1 lepel olie
  • 2 blokjes groenten bouillon
  • 1 wortel (geschraapt en julienne gesneden)
  • 30 gram verse kervel (fijngesneden)
  • 3 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 1 scheutje koffiemelk
  • 1 stukje bosui (onderste deel, fijngesneden)
  • 1 liter water

Bereiden

Eerst aardappels schillen en ontpitten en in kleine stukjes snijden.

Wortel schrapen en heel fijn snijden (julienne).

Bosuitje (onderste helft) fijn snijden.

Olie in de soeppan, daarin de (rauwe) aardappelstukjes en wortelreepjes en bosui even bakken, en met scheutje water afblussen en aan de kook brengen.

Bouillonblokjes erin oplossen en met weer wat water erbij tot 1 liter aan de kook brengen. Een totale kooktijd voor de kleine stukjes aardappel en wortel van 15 minuten is voldoende....

Ondertussen de knoflook heel fijn snijden, aan de soep toevoegen.

De kervel heel fijn snijden en aan de soep toevoegen.

Klein scheutje koffiemelk.

Even roeren en pan uitzetten. De kervel moet eigenlijk net niet koken.