Vragen? Bel ons: 06 43759142

Kipfilet met kruidenkaas

Kipfilet met kruidenkaas 1 persoon

400 kcal per portie 

Bereidingstijd : 20 minuten, 25 minuten in de oven 

150 gram aardappelen (vastkokend) 
100 gram kipfilet 
25 gram kruidenkaas light 
paprika poeder 
1 plak rauwe ham (aldi, 3% vet) 
1 theelepeltje olie 
250 gram witlof 
¼ appel 
1-2 eetlepels dressing naar keuze 
peper en evt dieetzout 

Een ovenbestendige schaal/bak 

• Oven voorverwarmen op 200 C. 
• Aardappelen in partjes snijden en 5 minuten voorkoken. 
• Kipfilet in de lengte open snijden en bestrijken met de kruidenkaas en dichtvouwen 
• Bestrooi de buitenkant royaal met paprika poeder. 
• Omwikkel de kipfilet met de rauwe ham, doe dit stevig. 
• Leg het in de ovenschaal die je heel licht hebt ingevet. 
• Doe de aardappelen erbij en bestooi deze met iets dieetzout, peper en wat olie of bak-en 
braad. 
• Plaats het geheel in de oven, 20-25 minuten. Zet het niet te hoog in de oven, liefst iets 
onder het midden. Mocht het te bruin worden, dan afdekken met aluminium folie. 
• Snij de witlof in hele dunne reepjes en verwijder de kern. 
• Snij de appel in blokjes en doe deze met de dressing door de witlof.