Vragen? Bel ons: 06 43759142

Kruiden broodje

Kruiden broodjes 8 stuks

Ingrediënten

Kruiden

hoeveelheid (naar smaak), bosje (platte peterselie of bieslook, dragon, koriander…)

Knoflook 1teentje(s)

Mascarpone 40g

Brooddeeg 200g kant en klaar.

Peper hoeveelheid (naar smaak), Mix van 1 rode peper

Zout hoeveelheid (naar smaak)

Instructies

  1. Was en droog de kruiden en hak ze daarna fijn. Pel het teentje knoflook en pers fijn. Doe dit alles in een kom en meng met de boter, een mespuntje zout en de klein gesneden rode peper.
  2. Rol het deeg uit in een rechthoekige lap van ongeveer 20 cm bij 40 cm. Smeer het deeg in met de kruidenbereiding, maar laat van één lange kant een rand van 3 cm vrij. Rol het deeg op te beginnen met de andere lange kant. Snij de rol in de lengte in 2 gelijke delen. Snij vervolgens ieder deel in 4 stukken, en doe deze met een licht draaiende beweging in de bakvormen (cupcakeformaat).
  3. Laat het baksel ongeveer 30 minuten tot 1 uur rijzen, of tot ze bijna in omvang zijn verdubbeld.
  4. Bak de broodjes in een voorverwarmde oven voor ongeveer 15 minuten op 200°C.