Vragen? Bel ons: 06 43759142

Mie met groente en tempe Vegetarisch

Mie met groente en Tempe

  • 2 personen

Ingrediënten

  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels sojasaus met minder zout
  • 150 gram tempé
  • 2 dunne prei stengels
  • 2  courgettes
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 100 gram taugé
  • 100 gram volkoren mie (hoeveelheid ongekookt)
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • handje verse kruiden, bijv. selderij, peterselie

Bereiding


  1. Was de peper en halveer hem. Verwijder uit 1 helft de pitjes en snijd dit stukje in ringetjes. Houd ze apart.
  2. Pureer of snijd de rest van de peper fijn en pers er een half teentje knoflook boven. Roer er 1 eetlepel sojasaus door.
  3. Verkruimel de tempé met een vork en meng het pepermengsel erdoor.
  4. Maak de groente schoon.
  5. Snijd de prei in smalle ringen, de courgette in halve plakken en snijd de rest van de knoflook klein. Halveer de tomaatjes.
  6. Kook de mie in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Verwarm 1 eetlepel olie en bak hierin de tempé bruin. Bak het sesamzaad kort mee.
  8. Roerbak in de andere lepel olie de prei en de courgette.
  9. Voeg de kerstomaatjes en de ringetjes peper toe en smoor de groente verder gaar. Warm op het laatst de taugé mee.
  10. Schep er de uitgelekte mie en gebakken tempé door.
  11. Maak het gerecht op smaak met verse kruiden en de rest van de sojasaus.