Vragen? Bel ons: 06 43759142

Paella Koohydraatarm

Paella koolhydraat arm 2 personen

  • schaal geraspte bloemkool 400/800 gram grote of kleine eters
  • 500 gram roma tomaat
  • 450 gram bonen evt diepvries
  • 2 stuks gele ui
  • 2 tenen knoflook
  • 50 gram verse peterselie
  • 200 gram garnalen
  • 1 klein kipfiletje 150 gram
  • 0.5 rode peper
  • 2  blokjes kippenbouillon
  • 1000ml water
  • flink kerriepoeder
  • evt. zout en peper en saffraan

Voorbereiding

Vul een ruime pan met water en leg er de kipfilet en het bouillonblokje in. Breng het water aan de kook en laat de kip afgedekt circa 10 a 15 minuten zachtjes koken. Snijd de roosjes van de bloemkool los van de steel. Of gebruik kant en klare bloemkoolrijst. Pel en snipper de ui en de knoflook. Halveer de rode peper, verwijder de pitjes en snijd in ragfijne halve ringetjes. Hak de peterselie fijn.  Maal de bloemkoolroosjes en de steel in een keukenmachine kort en pulserend tot je grove kruimels hebt (met een rasp gaat het ook prima).  Zet de bloemkool korrels even apart. Verwijder de uiteindes van de bonen en snijd ze doormidden. Was de bonen en laat ze de laatste 5 minuten meekoken met de kippenbouillon, zodat ze beetgaar zijn. Verwarm de olie in een bakpan met een dikke bodem op een middelhoog vuur. Fruit hierin de ui, rode peper en knoflook gedurende 2 minuten. Was en snijd ondertussen de tomaten in kleine stukjes en doe ze – samen met de kerriepoeder- erbij Bak al roerend op een middelhoog vuur tot de tomaten zacht zijn en een deel van het vocht is verdampt. Haal de bonen en de kip uit de pan en controleer of de kip goed gaar is. Roer de bonen door de tomatensaus en laat de kip afkoelen. Gebruik de kippenbouillon om de bloemkoolkorrels kort op een hoog vuur – in circa 2 minuten - te garen. Doe intussen de tomaten- saus in een mooie ruime schaal. Verwijder de bloemkool met een schuimspaan uit de pan en meng dit evt. met kerriepoeder en schep het over het tomaten mengsel (bewaar de overgebleven bouillon in de koelkast. Deze is prima te gebruiken als basis voor een soep of een saus). Garneer de paella met het kippenvlees en de gehakte peterselie.