Vragen? Bel ons: 06 43759142

Perzische rijst met amandelen

Perzische rijst met amandelen 

Ingrediënten 2 personen

  • 5 saffraandraadjes
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 takjes peterselie
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • ¼ theelepel kaneel
  • ¼ theelepel gemalen kardemom
  • 1 handje rozijnen
  • 50 gram amandelen, ongezouten

Bereiding

  • Voeg de saffraandraadjes toe aan een paar eetlepels heet water en laat dit een paar minuten staan.
  • Kook de rijst samen met de saffraan volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Pel de ui en de knoflook en snijd ze klein.
  • Was de peterselie en knip of snijd het blad fijn.
  • Was de aubergine en de courgette en snijd deze in plakken van ½ cm.
  • Meng een eetlepel olie door de groente en bak ze in de (grill)pan in 10-15 minuten gaar.
  • Fruit de ui en daarna de knoflook in de margarine.
  • Breng op smaak met kaneel en kardemom.
  • Was de rozijnen.
  • Voeg de amandelen en rozijnen toe en bak ze een paar minuten mee.
  • Meng de rijst door het amandel-rozijnenmengsel.
  • Schep de gegrilde groente op de rijst en garneer met peterselie.